Dtum
Login with Facebookk
1902 | November

Apróságok

Egy féllábu királyról

Zoroaszter, az ó-iráni vallás reformátora, azt írja, hogy mikor neki isten a poklot mutatta, egy csomó királyt látott ottan, többek közt egy olyat, a kinek a féllába hiányzott. Megkérdezte ennek okát az Istentől, a ki igy felelt neki:

 

*Ez a gonosz király egész életében csak egyszer cselekedett jót. Egykor ugyanis vadászaton járván, egy tevét vett észre, mely a jászoltól messze volt megkötve és igy, bár igen éhes volt, a jászlat el nem érhette. A jászlat tehát a király féllábával közelebb tolta a tevéhez. Ezért ezt a lábát a menyekbe vittem, a teste többi részét itt láthatod.*

Egy halálra ítélt  kívánsága


Amerikában, a moundsvilleu siralomházban, várja a halált State Henrik néger, a kit gyilkosság miatt ítélték halálra. Egy hónapi ideje van még s ezt alaposan kihasználja. Eszik., iszik, mint egy gödény. A minap például ezt a rendelést adta a börtönfelügyelőnek :

 

*Tisztelt uram ! Nem valami jól érzem magam ma s azért mai ebédemre csak ezeket kívánom : egy pint osztriga, egy font vesepecsenye, egy font vagdalt hus gombával, spanyol hagymával, káposztával és szeletel paradicsommal, azonkívül egy üveg savanyított uborka, egy üveg befött baraczk, egy font angol dió, egy doboz szardínia, franczia sajt és fekete kávé. Mára ennyi az egész.* Többet nem is kért ez a szerény deliquens!

 

Boulaine bankár


A bankár hiába próbált meg kicsúszni az igazságszolgáltatás kezei közül, a vég, csak ugy mint másokat, őt is utolérte. Boulaine bankár ugy sikkasztott és csalt mint sok elődje, ő csupán az által válik ki, hogy alig csípték el a rendőrök, kisiklott a kezeik közül.

 

Soká keresték, miatta két rendőr börtönbe is került, míg végre hoszszas hajsza után, sikerült az egykor előkelő állásu embert elfogni.

 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98