Dtum
Login with Facebookk
1902 | Október

A Cambridge 6 : 0-ra győz a Margitszigeti Labdarugó Csapata ellen

Szép számu közönség gyült egybe a margitszigeti pályán. A közönség soraiban ott volt Wlassics Gyula vallás- és közoktatásügyi minister, dr. Kétly Károly egyetemi rektor, dr. Klupathy Jenő egyetemi tanár, dr. Bánffy Dezsőné és mások, különösen sok szép fiatal leány, a kik a báltermek hőseit most a pálya porondján akarták megbámulni.


A második nap talán erősebben dolgozott a magyar legénység mint az elsőn, de gyöngébb volt a második nap legénysége testalkatra nézve és nem egyszer érintette a sárga-kék dressz a pálya füvét, mely különben ez alkalommal ismét igen veszélyesnek bizonyult, a menynyiben sem a magyarok, sem a gyeppályákhoz szokott angolok nem tudtak azon biztosan megállni és egy ízben komolyabb balesetet okozott.


Ugyanis a második halftine közepe felé Hockeynak, az egyik hátvédnek annyira megrándult a lába, hogy a mentők vitték el a küzdőtérről.


Négy órakor kezdődött a játék. Rövid küzdelem után az angolok a magyar kapu elé viszik a labdát, ott óriási zürzavar keletkezik. A negyedik perczben Felhőssy a Blacker által alacsonyan lőtt labdát lábbal akarja kivédeni, de eltéveszti és az mellette gurul a magyar kapuba. Felállás után a magyarok támadnak, azonban Niessner lövése a kapu mellett süvít el. A kilenczedik percz hozza meg a második goalt az angolok javára.

 

A magyar csapat teljes erejéből küzd, le is viszi a labdát az angol kapu elé, daczára annak, hogy a hatalmas Leach-Lewis ugy neki dül a kis termetű Fischernek és Medgyessynek, mint valami orkán, de a kapu előtt fejét veszti a hazai legénység és oktalan időhuzogatással időt enged a cambridgeieknek arra, hogy csapataikat a kapujok előtt összpontosítsák, ekképen aztán füstbe ment a legvérmesebben táplált remény is.


A 16. perczben Canny 30 méterről lövi a labdát kivédhetetlenül a magyar kapuba. Felállás után az angolok lerohannak és következő percz meghozza a félidő utolsó goalját. Az első félidő eredménye tehát 4 : 0 a Cambridge University Association Football Club javára.


A második félidőben a magyar fiuk mintha lelkesebben játszottak volna. Folyton támadnak, de nem tudnak eredményt elérni. Az angolok lefutnak a 12-ik perczben ujra lőnek egy goalt. Ezután egy kis baleset támadt az angol kapu előtt Hackey az angol back lába megrándult. Az angolok daczára érdekes és változatos küzdelmek között a vége előtt még egyszer berugják a labdát a magyar kapuba. Így az eredmény 6 : 0 az angolok javára.
Bíró Yolland Arthur B. (M.A.C.) volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98