Dtum
Login with Facebookk
1902 | Október

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi ülése

A Magyar Kerékpáros Szövetség új elnöksége f. hó 15-én tartotta alakuló ülését, melyen az elnökség tagjai nagy számban jelentek meg. Kiss E. János úr a Szövetség buzgó elnöke lendületes megnyitó beszédében első sorban üdvözölve elnöktársait és az új elnökség tagjait, ráutal azon mostoha viszonyokra, melyeknek behatása alatt a kerékpársport kivált hazánkban már évek óta sínlődik és melyek ellen csak úgy lehet sikeresen küzdeni, ha a Szövetség erkölcsi prestige-je növekszik azáltal, hogy minden Szövetségi tag saját egyletében is a tagok létszámának növelésére törekszik.


A Szövetség müködésének irányelve gyanánt a sport buzgó és észszerű, minden szélsőséget mellőző űzését jelöli ki.

 

A közvetlenül teendőkre nézve programmját következőkben terjeszti be :


I. A turisztika emelését czélzó, mult évben megkezdett munkakör folytatását és befejezését, kivált a külföldi vámok tekintetében eddig elért kedvezmények kibővítését.


II. Egy előkelő állású védnök megnyerését. Az ülés tárgysorozatának első pontját a tisztikar megválasztása képezte; elnöki jelölés alapján egyhangúlag újból megválasztottak: pénztárossá: Mikolik Gyula, ellenőrré: Lahm Károly, titkárrá: Tarján Elemér, jegyzővé: Malcsiner Lipót, kapitányokká: dr. Róbay Gusztáv és dr. Léhner Jakab.

 

Az Ujvidéki Kerékpár-Egylet 10 taggal való belépése a Szövetségbe örömmel tudomásul vétetik, úgyszintén Bihary József ( M.U.E.) belépése is.


A tárgysorozat további pontjai a következők voltak:


A veszprémi kirándulásból kifolyólag a déli vasút által visszatérített 7 k. 68 ft. az illető tagok a Szövetség pénztára javára felajánlják, mi köszönettel tudomásul vétetett.
A M. K. Szövetség és Osztr. Turing Club közös beadványa folytán a kerékpárok vámmentes behozatala az olasz határon engedélyezvén, ebből kifolyólag a kölcsönösség elvén, az olasz határt átlépő magyar kerékpárosok gépeinek vámmentesítésére szükséges lépések megfognak tétetni, egyúttal a svájczi és franczia határvonalakon megszerzendő hasonnemű kedvezmények elnyerésére szükséges tárgyalások is megindítattnak a főkonzulok útján.


A Magyar Labdarúgok Szövetségének átirata, a versenyre utazó Szövetségi tagok részére, a m. kir. államvasutaktól kieszközlendő utazási kedvezmény ügyében tudomásul vétetik és a megindítandó közös akczióban való részvétel elhatároztatik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98