Dtum
Login with Facebookk
1902 | Szeptember

Ausztria és a szeszkontingens

A magyar gyáriparosok országos szövetkezete utolsó igazgatósági ülésében elhatározta, hogy a kormányhoz feliratot intéz.
A feliratban Ausztria és Magyarország tényleges fogyasztásának megfelelő szeszkontingens megállapitását kéri. A kellőleg megindokolt beadvány, amely a megfelelő miniszteriumokba már megérkezett, azon elvi követelést állitja fel, hogy a hazai szeszfogyasztás teljes egészében a hazai szeszgyárosoknak biztosittassék.

A két állam gazdasági viszonyait oly módon kellene rendezni, hogy egyik fél sem részesüljön előnyben a másik fél hátrányára.
Ezt oly módon lehet elérni, ha a kontingenst a fogyasztási viszonyok mindenkori alakulásának megfelelően állapitanák meg és a fogyasztás időnkénti növekedésének vagy csökkenésének megfelelően emelnék fel, illetőleg szállitanák le. Ausztria minden bizonynyal nem hozhat fel elfogadható okot ezen propozició visszautasitása ellen. Ha azonban az osztrák kormány még sem fogadná el ezen rendszert, akkor csak azzal lehetne felelni, hogy Magyarország egy önálló fogyasztási vámterületet képezzen, amely az osztrák szeszbevitel elől el legyen zárva.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Zwack plakát Borolin plakát Gyáriparosok Országos Szövetsége
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98