Dtum
Login with Facebookk
1903 | Augusztus

Dienes Márton szökése

A képviselők megvesztegetésére vállalkozott Dienes Márton nyomtalanul eltünt. Berlinből oly hirtelen távozott el utitársnőjével, hogy a fogadóbeli tartozását sem fizette ki.

 

Ott maradt utitáskája, melyet hivatalosan le is foglaltak és a budapesti rendőrség kérelmére a berlini rendőrség vissza is küldte Budapestre. Azt remélik, hogy írásokat is találnak benne. A Budapestre érkezett táskában csak egy pár ruhadarab volt.


Dienes Berlinből magával vitte a Bolgár Lajos nevű magyart, a kinek szintén egy kis összeütközése volt itthon a törvényekkel. Bolgárra azért lehetett szüksége, mert nyelveket tud.

 

Vele ment Geiger Gizella is, de a mint Angliába értek, Liverpoolban Dienes ott hagyta mind a két társát és eltűnt. Dienesnek még Londonban nyomára akadtak. Bolgár Lajost pedig letartóztatták, mert az angol rendőrség Dienest sejtette benne; kitünvén, hogy nem Dienes, csakhamar szabadon bocsátották.

 

Gróf Szapáry László Rudnay Béla rendőrfőkapitány utján tudvalevőleg a fővárosi árvaszéknél tette le azt a huszonegyezer koronát, a melyet Hegyi Jenő Berlinből visszahozott.

 

A pénzből, a mely Dienes Márton kiskoru gyermekeié, az elhagyott asszony a tiszti ügyészség jóváhagyásával ezer koronát kapott a férje által elzálogosított butorok kiváltására.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98