Dtum
Login with Facebookk
1903 | Január

Elutazás Genfből- hírek a szász szökevényekről

A két fejedelmi pár Genfben az * Angleterre* fogadóban lakott a szökés után. Lujza trónörökösné a vendégkönyvbe Oven kisasszonynak írta be magát, a főherczeg pedig Burján néven szerepelt.

 

Lipót Ferdinánd herczeg deczember 26-ikán Adamovich Vilmával elutazott Genfből s onnét két órányira levő Montreux-be ment, a hol a *Kontinental* szállóban vett lakást. Lujza herczegnő és Giron Genfben maradt.

 

Lipót Ferdinánd főherczeg választottjával Adamovich Vilmával állítólag azért hagyta el Genfet, mert Adamovich kisasszony és a szász trónörökösné nem tudott megférni. Adamovich kisassony életét némely lapok igen mozgalmasnak tüntetik föl. Orfeumi hölgy volt, stb. 

 

Drezdában azt hiszik, hogy a trónörökösnét bátyja beszélte rá a szökésre. A szász királyt az események annyira leverték, hogy beteg lett. Karola özvegy királyné is beteg. A bécsi szász követségnél már deczember 14-én tudtak a trónörökösné szökéséről.

 

A követségen azt hiszik, hogy a trónörökösné és Giron mindent el fognak követni a válás siettetésére. De nagy kérdés, hogy ez sikerülni fog-e nekik. A pápa a trónörökösné kedvéért semmi esetre sem fogja a házasságot felbontani. Ha felbontja, ezt csak azért fogja tenni, hogy a leendő szász király ujabb házasságot köthessen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98