Dtum
Login with Facebookk
1903 | Június

A pusztulás a királyi lakban

Sok idő fog elmulni, míg a belgrádi királyi lakból eltüntetik a borzasztó éj nyomait. A dinamittal szétrobbantott kapu és ajtók, a föltépett padló, a betört ablaktáblák, az átlyukasztott falak és az össze-vissza hányt értékes butor nagy pusztulásról tanuskodik.

 

A tűzoltók lemosták a vértócsákat, de nyomuk még mindig megvan. Legtöbbet szenvedett a királyné öltöző-szobája, a melynek szomszédságában történt a gyilkosság.


Az a tizenhat tiszt, a ki a konakba rontott, oly módon pusztított, a mely minden képzeletet meghalad. Letépték a selyem tapétákat, a drága mennyezetet összezuzták, az ablakokat beverték, az ágytól a fürdőszobáig vértócsa van, a nagy tükrök vérrel vannak befecskendezve, az értékes sévresi porczellán vázát, a melyet Milán király Carnot elnöktől kapott, összezuzták;

 

az ágyakat, az ágyneműt, a butort karddal összevagdosták és mind e pusztítás nyomait nem tudták még eddig letörölni, ugy hogy ha az uj király bevonul, egy ideig lehetetlen lesz majd neki a konakba menni. Összesen 642 ablaktábla van szétdarabolva.

 

Több tükröt revolvergolyó zuzott össze. A nyomok azt mutatják, hogy a dinamitnak is szerepe volt a vérengzésben és rombolásban.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98