Dtum
Login with Facebookk
1903 | Június

A Deutscher Sport Club versenye

Mult vasárnap, 14-én tartotta prágai D. S. C. II-ik nemzetközi athletikai versenyét. A versenyen a nézőközönség szokatlanúl csekély számban volt jelen, egyrészt, mert a fiatal német egyesület működését a cseh lakosság nem a legjobb szemmel kiséri, ezenkívül e napon voltak a prágai evezős versenyek és egy nagyszabású cseh népünnepély is.

 

A programm rendkívül gazdagon, 17 számból volt összeállítva. A versenyt a részvevők igen nagy száma jellemezte, igaz, hogy túlnyomó része absolute számbavehetetlen volt. Ez bár a verseny látványosságát emeli, annyiban hátrányos, hogy a sok előfutam a résztvevő erejét nagyon igénybe veszi.

A rendezés igen gyenge volt. A 220 yardos bajnoki versenyt görbepályán kötelek nélkül tartották s így aki a külső pályát kapta, legszerencsésebb esetben is 6 yarddal is többet futott, mint a belsők. A programm számait is össze-vissza cserélgették, ami nagy zavart okozott. Altalában a D.S.C. a rendezést illetőleg tanulhatna riválisától, a Spártától is.


A versenyzők 100-nál többen jöttek össze Berlin, Brünn, Bécs és Pilsenből, a legszebb eredményeket azonban a magyarok érték el. Mező Béla és Nagy József újból dicsőséget szereztek a magyar névnek.

 

Nagy megnyerte Csehország angol mérföldes bajnokságát ás az 1 angol mérföldes síkfutást. Mező a 100 yardos síkfutást és a 220 yardos cseh bajnokságot. Mindketten országos rekordokat csináltak. Mező legjobb ellenfelét, Berlin mostan egyik leghíresebb spinterét, Werkmüllert óriási fölénynyel verte meg. E győzelme után az egyik jurytag méltatlankodva kiáltott fel. "Két magyar jön és mégis minden díjat elvisznek."

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98