Dtum
Login with Facebookk
1903 | Március

Kapus nélkül állt ki a football-csapat

Kínos feltünést kelt footballkörökben, hogy Felhőssy a M.A.C. kapuvédője, az nap midőn a M.A.C. a M.T.K. elleni matchét 6 : 0-ra elvesztette, tüstént a mérkőzés után azzal hagyta ott csapatát, hogy belép a M.T.K.-ba.

 

Különösen kínossá teszi a dolgot az, hogy a M.A.C. meglepetésszerű sulyos vereségét a jelenvoltak főként a kapus indispoziciójának tulajdonították. De ezzel még nem fejezte be Felhőssy szereplését.

 

Mikor a M.A.C. kapitánya ezután felkereste és megkérdezte, hogy hajlandó-e tovább játszani a M.A.C. függőben levő mérkőzésein, igennel felelt és megígérte, hogy 15-én a Ferenczváros ellen játszani fog. A match napján délután 2 órakor tehát oly időben, mikor már jól tudta, hogy a M.A.C. másik kapusa a II. csapatban játszik és így őt pótolni többé nem lehet, kitelefonált a szigetre, hogy nem megy ki, mert a M.T.K. nem engedi.


A M.A.C. Felhőssy ki nem jötte folytán kényszerhelyzetbe került, egy csatárát tette a kapuba és minthogy ezenkívül még két kitűnő játékosa hiányzott, csupán a zászló becsületéért állott ki és igy ujból sulyos vereséget szenvedett.

 

Felhőssyhez nincs szavunk. Tettei erkölcsi sulyát ő már kora miatt nem érezheti teljes mértékben. De a M.T.K. vezetőségéről nem teszszük fel, hogy Felhőssyt beveszi a csapatába. Elvégre a M.T.K. hazánk egyik legrégibb egylete, a mely mindig a sporttiszesség egyik zászlóvivője volt. Felhőssy felvétele nem esik az alá a játékoscsábítás fogalma alá, amely sajnos, de gyakori football-sportunkban. Ha a M.T.K. az előadott tettei után is felveszi Felhőssyt, ugy elháríthatatlanuk magára veszi azt a gyanut, hogy Felhőssy a M.A.C. két vereségét a M.T.K. tudtával okozta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98