Dtum
Login with Facebookk
1903 | Október

A német császár béllyei vadászatai

Kedves emlékekkel távozott el II. Vilmos császár hazánkból, hol kellemes napokat töltött a párját ritkító béllyei vadászterületen. Itteni időzését nemcsak Frigyes főherczeg és családja szives vendéglátása s a mindenütt nyilvánuló tiszteletteljes rokonszenv tették emlékezetessé, hanem a vadászszerencse is, melyben a császárnak ezúttal is bőven volt része.


Félkézzel szokott ugyan lőni, de azért ritkán hibázik. Épen a béllyei időzés alatt a nagy meleg miatt keveset bőgtek a szarvasok s a szokottnál ritkábban mutatkoztak, de azért a cserkészések mégis eredményesek voltak. Az elejtett szarvasokban huzamosabb ideig szokott a császár gyönyörködni. Egyik képünk is igy mutatja be két szép elejtett szarvassal, melyek Karapancsán kerűltek teritékre.
A legszebb zsákmányt, egy remek tizenhat agancsost legutoljára lőtte a bédai pagonyban; ennek fejét külön is lefényképezték.


A vadászatra vonatkozó, a helyszinén fölvett képeink közül ezúttal még kettőt mutatunk be; az egyiken a császárt látjuk teljes vadászöltönyében, Frigyes főherczeggel, Izabella főherczegnővel, Henrietta főherczegnővel s a kiséret több tagjával; másik képünk pedig azt a jelenetet ábrázolja, a mint a császár többek társaságában a budai vadászterületről csónakon indúl át a túlparton fekvő Kőriserdőbe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98