Dtum
Login with Facebookk
1903 | Szeptember

Gyilkos merénylet egy pénzes levélhordó ellen

Vakmerő gyilkossági kísérlet történt szept. 23-án reggeli órákban a főváros egyik nagyforgalmu utczájában, a hol egy pénzküldeményeket kézbesítő levélhordót támadott meg egy eddig ismeretlen gonosztevő. Az áldozat Boda István 44 éves komárommegyei kócsi születésű levélhordó.

 

Boda 23-án reggel a kézbesítéshez szükséges pénzösszeggel ellátva indult utjára, hogy a József-köruton kézbesítse a küldeményeket. Nyolcz óra tájban kocsijával a 12-es számu ház előtt állott még, mely háznak a 3-ik emeltén volt dolga.

 

Ezt elvégezve, mikor lefelé jött, a lépcsőház második emeleti részén egy köpönyeges, fekete ruhába öltözött ember ugrott mellé s baltával hatalmas ütést mért a gyanutlanul haladó kézbesítő nyakszírtjére. Az ütés nagy sebet ütött Bodán s elesett.

 

A merénylő ezt a pillanatot kihasználva, lekapta a pénzestáskát s mivel látta, hogy ütése nem volt halálos, késsel is megszurkálta áldozatát, s azután lerohant a lépcsőn.

 

A kapuban egy cseléd állott, a ki a kézbesítő kiabálását hallotta, s megfogta a futó embert, de ez a cselédet fellökve, a körut másik oldalára futott s a Rökk Szilárd-utczába vivő átjáró házon keresztül elmenekült.

 

A sulyosan megsebesített kézbesítőnek még volt annyi ereje,hogy a második emeletről az első emeletre levánszorgott. A második emeleten a nagy vérveszteség folytán elszédült és elesett.

 

Csakhamar megérkeztek a mentők, a kik a sulyosan sérült ember sebeire az első kötést alkalmazták, aztán beszállították a Rókus-kórházba. Rögtön a műtő-asztalra fektették és hozzáláttak a sebek bekötéséhez.

 

A szerencsétlen ember mondott egyet-mást a merényletről, de összefüggéstelenül, mert csakhamar mély aléltság vett rajta erőt. Az orvosok veszedelmesnek, de föltétlenül halálosnak mondják állapotát.

 

A rendőrség széleskörű nyomozást indított, hogy a tettest kézrekerítse. Az elrabolt öszszeg 600 korona körül van. Láng Lajos kereskedelmi miniszter Boda családjának (feleségének és hat kis gyermekének) 200 korona segélyt utalványozott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98