Dtum
Login with Facebookk
1904 | Augusztus

Apróságok

Földrengés Komáromban


Augusztus 3-ikán dél körül erősebb földrengést éreztek Komáromban. Tizenegy óra öt perczkor hangzott föl először a morajlás és nyomában megremegtek a város házai. A lakosság ijedten futott az utczákra.

 

Valamiképen már lecsillapodott a lakosság, a mikor 12 óra husz perczkor a földrengés megujult és ismét néhány másodperczig morajlott, rengett a föld és hullott a vakolat a házak faláról. A délután folyamán harmadszor is megujult a rengés, de már gyöngébben.

Krüger milliói


Alig hunyta be Krüger elnök szemeit, máris azt hiresztelték róla, hogy sok milliót hagyott hátra. Később már 25 millióra nőtt ez az összeg, sőt a pénzintézetekről is tudtak, a hol Krüger különböző álnevek alatt elhelyezte pénzét.

 

Ezzel szemben a család kijelentette, hogy a milliós hirek hazugok és hogy Krüger elnök évekkel ezelőtt felosztotta vagyonát gyermekei között, azzal a kötelezettséggel, hogy gondoskodnak róla egész életében.

Meggyilkolták atyjukat


Szombathelyről irják: Gotthard János jómódu győrvári gazda oltárhoz akarta vezetni menyasszonyát, Kovács Ágnest. Két fia – az egyik tizenhat, a másik tizenöt éves – azonban ellenezte atyja második házasságát, mert féltek, hogy az asszony elörökli előlük az apai jusst. Az apa nem törődött fiainak ellenkezésével.

 

Augusztus 3-án megvásárolta a kelengyét, aztán megtett minden intézkedést a lakodalomra. A két fiu ekkor beállított atyjához és durván felszólították, hogy hagyjon föl a házassággal. Az öreg kiutasította fiait, mire a két fiu nekiesett atyjának és nagy vadsággal agyonverte. A gyilkosok önként jelentkeztek a vasvári járásbiróságnál.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Komárom Krüger Pál
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98