Dtum
Login with Facebookk
1904 | Január

A német bajnokság

A német bajnokságot őszi-tavaszi fordulóban játszszák le. A most bevégződött őszi fordulóban a meglepetések napirenden voltak, a papírforma nem egyszer teljesen fejetetejére állott. A vezetés most is az 1902. 03. évi bajnok, a Britannia ragadta ugyan magához 11 ponttal, de a csapatban történt változások miatt, (több kiváló játékosa, mint Viecke, Rambusch, Jacob, Damaske, eltávozott) megbízhatatlan formát mutatott, úgy, hogy nincs kizárva az, hogy az idén az Union szerzi meg a bajnokságot, amely csapat az ősszel – bár néhány meglepetésszerű vereség is érte – igen szép formát mutatott.


A Britannia, a mult évi bajnokcsapat, mint már említettük, nem rendelkezett komplett csapattal. Különösen gyenge volt a csatársor, amely főleg a jó középcsatár hiányát érezte. Így aztán támadása hol meglepő jó, hol pedig meglepő rossz volt. Annál kitűnőbb volt a védelme, amelynek jóságát legjobban mutatja az, hogy az egész szezonban csak két goalt kapott. Müller centerhalf, Faber és Jestram backek és Gilly kapus képezik a csapat főtámaszát.


A Viktoria csapata megerősödve indult a küzdelembe s nagy esélyei is voltak a bajnokság elnyerésére; azonban néhány váratlan veresége a második helyre szorította. Mindamellett a csapat gyorsasága és súlya igen veszélyes ellenféllé teszik. A csapatban játszik Licbig, Berlin legjobb balhalfja. Jobb játékosaik még Holskam (back) és Gruschwitz (balszélső csatár).


Az Union Berlin leggyorsabb és legszebben játszó csapata. Különösen csatár- és halfsora tünik ki; a védelme azonban gyenge, bár Hautschich kiváló back. A kapus gyengesége miatt érte néhány váratlan vereség, amelyek miatt a harmadik helyre szorult.


Hertha a meglepetések csapata. Fényes győzelmek (Uniun 3:1. Preussen 5:3) s csufos vereségek (Britannia 0:6, Germania 2:7,) jellemzik. Jó a csatársora, kitünő a kapusa. A csapat fizikailag a legerősebbek közé tartozik és durván játszik.


A Germania is újjászervezett csapattal vett részt a küzdelemben. A támadás lelke a lipcsei Stanischewski volt, főereje azonban a csapatnak a kis Eichelmann, Berlin legjobb kapusa. Amint hirlik, mindkét játékos elhagyja a csapatát így a Germania tavaszi kilátásai nem a legkedvezőbbek.


Preussen, mely nem régen még a legelsők között volt, nagyot hanyatlott. A régi, híres gárdájából csak kevesen maradtak meg. Egyedül a két hátvéd Krasak és Röhnen mondhatók első osztályú játékosoknak.


Rapide csak most került az első osztályba a már is nehány igen szép eredményt ért el. (Victoria 3:1, Britannia 0:0); formájában azonban nem állandó.


Fortunát legjobbjai cserben hagyták. Csapata teljesen meggyengült, úgy, hogy aligha maradtak meg az első osztályban.Egylet neve     Játsz. Nyert Eld. Veszt. Ad. gólt Kap. gólt Pont.  sz.
Britannia             7         4         3         0             20              2                  11
Viktoria               7         5         0         2             12               8                 10
Union                   7         4          1         2             21              11                  9
Hertha                  7         4         0         3             17             22                  8
Germania            7         3          0         4             17             12                  6
Preussen              7         2          1          4             15            19                  5
Rapide                  7         2          1          4             11             19                 5
Fortuna                7         1          0          6              7             27                 2

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Viktoria 1889 Berlin Preussen címer Hertha BSC
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98