Dtum
Login with Facebookk
1904 | Július

A fergeteg pusztításai egy faluban

Junius 18-ikán óriás felhőszakadás volt a Sárosmegye éjszaki részén fekvő Klucsó községben és a környékén. A mezőn dolgozó munkásnép sietve menekült. Egy huszonöt főből álló munkáscsapat néhány terebélyes fa alá menekült.

 

Alig hogy elhelyezkedtek, a villám lecsapott az egyik fába s az alatta meghuzódottak közül hármat, Stebő Andrást. Jurcsik Katalint s Kubán Borbálát agyonütötte, a fát pedig kettéhasította és a széthullott szilánkok a villám által elkábított emberek közül többet megsebesítettek. Az épen maradt munkásnép tovább menekült a veszedelem színhelyéről másik fa alá s ott is lecsapott a villám, mely Hancsó Istvánt és Piri Pál munkásokat sujtotta agyon.

 

A kettős szerencsétlenség után magukhoz munkások a szakadó esőben kénytelenek voltak menekülni, miközben a velük volt Janduricska Antal tizenegyéves és Polyenik Mári tizenkét éves leányt a hegyekről lefutó víz elsodorta.

 

Másfél óráig tartott a szakadó eső, mely a termést majdnem teljesen elmosta, a mezőn volt jószágok nagy részét elpusztította.

 

Másnap reggel, a víz lefutása után találtak meg 18 halottat, a kik részben a villámcsapásnak, részben pedig az árvíznek estek áldozatul. A szerencsétlenség teljesen tönkre tette az emberek termését s most a legnagyobb nyomornak néznek elébe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98