Dtum
Login with Facebookk
1904 | Június

Két vasutas öngyilkossági kísérlete

A budapesti nyugati pályaudvar műhely-irodában pár nap előtt mellbe lőtte magát Fekete István magyar államvasuti altiszt.

 

Fekete István résztvett a sztrájkban és mint tartalékos katonát, őt is berendelték fegyvergyakorlatra. Be is osztották a nyugati pályaudvarra, a hol e hó elsejéig híven teljesítette kötelességét. Ekkor azonban eltűnt s a katonai hatóság mint katonai szökevényt körözte.

 

Fekete junius 8-án reggel váratlanul megjelent a pályaudvaron és az állomásfőnöknél szolgálatra jelentkezett. Az állomásfőnök értésére adta, hogy mint katonaszökevényt kénytelen átadni a katonai hatóságnak. A szerencsétlen ember annyira megijedt, hogy átment a műhelyirodába és ott mellbe lőtte magát.

 

A golyó nem okozott rögtön halált s a sebesültet beszállították a kórházba. Fekete 33 éves, nős ember, három gyermek apja.

 

Eszéken is öngyilkossági kísérletet követett el egy vasutas. Sebők Zoltán eszéki vasuti hivatalnok három lövést tett mellbe.

 

Állapotában javulás állt be és felgyógyulása biztosra vehető. A hír, hogy Sebők ellen bűnfenyítő eljárás volt folyamatban, nem felel meg a valóságnak. Ő csak fegyelmi vizsgálat alatt állt, de mivel alaptalanul zaklatták ezzel is, azért keseredett el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98