Dtum
Login with Facebookk
1904 | Május

Lövések által okozott balesetek

Tönkrement ember elkeseredése

 

Éliás István vagyonos ember volt a Rima-Szombattal határos Alsó-Hangony faluban. Szerencsétlen spekulácziók folytán azonban minden vagyonát elvesztette. Emiatt annyira elkeseredett, hogy ismételten öngyilkos akart lenni, de felesége mindannyiszor megakadályozta.

 

Május 12-ikán Éliás vadászfegyverével ismét agyon akarta lőni magát. Felesége ezuttal is észrevette szándékát és a gyilkos fegyvert el akarta venni tőle. Az elkeseredett férj azonban rákiáltott: Hagyj meghalni, különben te halsz meg! - Az örjöngő ember elsütötte a fegyvert, s az önfeláldozó feleség néhány percz mulva meghalt. Éliás kijózanodott borzalmas tettén s önként jelentkezett a hatóságnál.

 

Lövés a villamoson


Május 12-ikén dél felé a mint a fővárosban a Múzeum-köruton egy villamos kocsi haladt, hirtelen lövés hangzott a kocsi hátsó részéről, hol szorongva álltak az emberek. Majd pedig jajgatva esett össze egy fiatal lány.

 

A rendőr rögtön megállította a kocsit és vizsgálatot tartott. Kiderült, hogy Balázs Bélának, a magyar fémlemezgyár igazgatójának kabátzsebében a revolver, a melyet mindig magánál hord, a nagy tolongásban véletlenül elsült és megsebesítette Horváth Eszti 21 éves szobaleányt. A leányt kórházba szállították. a hol veszélyes sebét ápolják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98