Dtum
Login with Facebookk
1904 | Május

A műkőgyártásról

A mészhomok-tégla és fedélcserép gyártásának rendkivüli előnyei mind több-több hívet hóditanak hazánkban ennek az iparágnak.
A szabadalom megszünte óta és a mióta vállalatunk vette kezébe a mészhomok-tégla és fedélcserép gyártásának ösmertetését és terjesztését, az uj műkőgyárak országszerte rohamosan szaporodnak. Miután egészen bizonyos, hogy a műkőgyártás, mely nagy hasznot biztosít és kiváló építkezési anyagot szolgáltat olcsó áron az építkező közönségnek, általánosan el fog terjedni az ország mindazon vidékein, a hol a gyártáshoz szükséges homok bőségesen áll rendelkezésre, elhatároztuk mai számunktól kezdődőleg „Műkőgyártás” czím alatt állandó rovatot nyitni lapunkban. 

A jelenleg hazánkban dolgozó műkő gyárak egytől-egyik a Schlick-gyár által szálított gépekkel dolgoznak és sehol a legkisebb panasz se merült fel a szállított gépek ellen.
Kezdeményezésünkre jövőre az is elkerülhető lesz, hogy egyes gépek külföldről hozattassanak meg, ugyan is a Schlick-féle gyár felösmervén a mészhomok-tégla és cserépfedél gyártás nagy közgazdasági jelentőségét hazánkra nézve, nem sajnálva semmi áldozatot, intézkedett, hogy jövőre minden gép, tehát azok is, melyek eddig külföldről hozattak be, saját gyárukban állíttassék elő. Büszkék vagyunk e kezdeményezésünkre, mert ezáltal is a magyar ipar előmenetelén munkálkodtunk és biztosak vagyunk a felől is, hogy a minden gáncson felül álló magyar Schlick-gyár legalább is a külföldivel egyenlően jó gépek gyártása által nagyban elő fogja mozdítani a közgazdaságilag hazánkra nézve oly fontos műkőgyártás rohamos elterjedését.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Schlick vasöntöde emblémája Basaharci téglagyár
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98