Dtum
Login with Facebookk
1904 | Március

A MAC. közgyűlése

F. hó 8-án tartotta a Magyar Athletikai Club ez évi rendes közgyűlését margitszigeti klubházában. Krasznay Ferenc dr. alelnök megnyitó beszédében reámutatott a lefolyt klubév fontosabb mozzanataira, a két klubbajnokság eldőltére, melyek közül a 100 yardos síkfutásét Mező Béla, a kardvívásét Mészáros Ervin nyerte, továbbá a klubban a hazai athletikában és vívásban domináló helyzetére, a footballban való haladására, mely jövőre nézve szép reményekkel kecsegtet, az úszás terén elért sikerekre. Meleg szavakkal emlékezik meg a klubnak ezidei első nemzetközi lawn-tennis versenyéről és annak szervezőjéről Yolland Arthurról.

 

Reáutal a gazdasági erősödésre. Majd egyetértésre szólítja fel a klub tagjait, és kéri őket hogy vállvetve mozdítsák elő a klub erősödését tagjai számára és sportbeli és anyagi sikerekben.

 

Utána Krepelka Béla titkár előterjeszti jelentését, melyben kivált a klub sportműködését vázolja. A jelentés után áttért a közgyűlés a gazdasági kérdések tárgyalására, melynek bevezetéseül Friedrich Nándor pénztáros terjesztette elő gazdasági jelentését.

 

A zárszámadások tudomásul vétele és a felmentvények megadása után a közgyűlés elfogadja a költségvetést és több közgyűlési indítványt (úszóversenyek rendezése, évkönyv kiadása és alapszabály módosítások ügyeben) mire áttért a választásokra.

 

A klub elfogadott új alapszabály tervezete szerint az alelnöki állások száma négyre emelkedvén, a két uj állásra megválasztatik Libits Adolf és Yolland Arthur; választmányi tagoknak pedig Asbóth Jenő bajnok, Balatoni Károly, Bárczy Gusztáv, Békessy Béla, Gróf Bánffy Miklós, Biró János, Császár Géza, gróf Eszterházy Mihály, Friedrich Nándor, dr. Gerenday György, báró Haupt-Stummer Lipót, Kauser F. Jakab bajnok, gróf Karátsonyi Jenő, Krempels József, Krencsey Géza, Lázár Pál, Lauber Dezső, Muzsa Gyula, Mészáros Ervin bajnok, dr. Nagy Béla, dr. Polónyi Dezső, Peyerle Károly, Réthy Pál bajnok, dr. Szekeres Kálmán, gróf Szapáry Pál, Stankovits Szilárd, gróf Széchényi Viktor, dr. Tatics Péter, dr. Zimmermann Lajos, Zuber Ferenc, és végre számvizsgálónak Sasse Károly, Lukáts Károly, Schipler József.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Mező Béla, a MAC versenyzője A Magyar Athleticai Club és az Oxford csapata (1902-ben)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98