Dtum
Login with Facebookk
1904 | Szeptember

A MTK. versenye

F.hó 8-án rendezte a Magyar Testgyakorlók Köre a millenáris versenypályán athletikai és kerékpáros versenyét.

 

A verseny athletikai főszáma a Magyarország bajnokságért rendezett, súlyemelés volt, melyet – mint előrelátható volt – Weisz Richárd nyert meg.

 

Egyébként az athletikai számokban nem szerepelt versenyzőink első klaszszisa. Figyelemreméltó eredményt ért el egy ujonnan feltünt fiatal erő: Kiss Antal BAK. a 3 ang. mfd. síkfutásban.

 

Meglepetést okozott Sasse Béla győzelme a rúdugrásban, klubtársa Kazár Emíl fölött. A verseny némileg elhúzodott, oly hiány ez azonban, melyet a M.T.K. ügybuzgósága mellett, verseny apparatusának sűrűbb gyakorlata kétségtelenül el fog tűntetni. A verseny a MASz. szabályai szerint folyt le. A MASz. hivatalosan is képviselve is volt e versenyen. A MTK. mint értesülünk be készül lépni a MASz-be, ami igen örvendetes volna; ujabb erősödést jelentené ez a szövetségnek és pedig oly egyesülettel, mely a pályaathletika terén a multban kifejtett nagyobb arányu tevékenységét, amint tagjainak a mostani versenyeken való feltünő nagyszámú szereplése is mutatja, ujra felveszi s amellett kívált a birkózás és súlyemelés különleges művelésével (tudvalevőleg mindkét verseny országos bajnokságát a MTK. rendezi) igen hasznos szolgálatot tett és tesz a hazai sportnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98