Dtum
Login with Facebookk
1905 | Április

Gyilkosság a rendőrségen

Szolgálati kötelessége teljesítése közben érte a halál a fővárosi rendőrség egyik közrendőrét, a vasmegyei Molnár Antalt, ki a katonai szolgálat után három év előtt jött a rendőrséghez és nagyon megbízhatón viselte magát. Május 11-ikén történt véres halála a nyolczadik kerületi kapitányság hivatalos helyiségében.


A gyilkos Gvot János rovott multu csavargó, a kit viselt dolgai miatt nemrég három esztendőre kitiltottak a főváros területéről. Gvot azonban mégis itt maradt Budapesten. Május 11-ikén két óra tájban Molnár Antal rendőr, a ki véletlenül megtudta, hogy Gvot itt van, elment érte a lakására és bekísérte a kerületi kapitányságra.

 

Ott a rendőrszobában kihallgatták a csavargót és jegyzőkönyvet vettek föl vele. A míg a jegyzőkönyv készült, Molnár III. Antal véletlenül háttal fordult Gvot felé, a ki egyszerre csak fölugrott, kirántott a csizmaszárából egy élesre fent konyhakést és teljes erejével a rendőr hátába döfte.

 

Gvot menekülni akart, kiugrott az őrszobából, de a rendőrök az udvaron elfogták és a még mindig dühöngő embert ártalmatlanná tették.

 

Molnár halála az egész rendőrségen mély megilletődést okozott. Koporsóját elhalmozták virágokkal és a végtisztességről a rendőrség gondoskodott. A meggyilkoltat fiatal özvegy gyászolja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98