Dtum
Login with Facebookk
1905 | Augusztus

Football-hírek a hétről

Az Oesterreichische Fussball Verband az mult héten csakugyan kimondotta a boykottot a magyar egyletek ellen; ez a mult hét legfontosabb eseménye. Sajátságos, hogy a határozatot az OeFV. alig igyekszik a nyilvánosság előtt indokolni s a bécsi lapok is feltünően hallgatnak az ügyről s minden megjegyzés nélkül egyszerűen magát a tényt közlik.

 

Magának a határozatnak pontos szövegét eddig nem sikerült megtudnunk s arról még hivatalos értesítés a MLSz-hez sem érkezett; úgy értesültünk azonban, hogy a boykott nem érinti azokat a mérkőzéseket, amelyeket az egyesületetek már lekötöttek.


Maga a határozat igen ellentétes hatással volt az OeFV. kebelébe tartozó egyletekre. A IVFC. ás társasága ugyan örülnek mód felett annak, hogy a „gőgös magyarokat megtanították” (!), de a komolyabb egyletek máris azon gondolkodnak, hogy miképen lehetne ezt a boykottot valahogy megreparálni, avagy – kijátszani?

 

Mint bécsi levelezőnk jelenti, már is megtaláltak azt a bizonyos kibúvót, úgy, hogy az egyéb sportágakkal is foglalkozó bécsi sportegyletek – amelyek nem ok nélkül félnek attól, hogy a magyar egyletek versenyzőiket eltiltják a bécsi versenyek látogatásától – vígan fognak játszani ezentúl is a magyarokkal. Egyébként pedig a boykott válságba sodorta a OeFV.-ot magát, hol igen nagy az elégedetlenség a vezetők ellen.


Hogy Prágában általános fölháborodással tárgyalják az OeFV. eme legujabb szereplését, az ismeretes olvasóink előtt. A cseh sportlapok, a Sport a Hry, de különösen a kitűnően szerkesztett Sportovni Svet egész lelkesedéssel csatlakoznak a magyar állásponthoz s erős propagandát csinálnak a magyar-cseh szövetségnek.

 

Evégből a Sportovni Svet nagy tekintélyű szerkesztője, Petrik Otakar dr., ki egyuttal elnöke az AC. Spartának is, rovatvezetőnk kérésére augusztus 2-ára értekezletre hívta össze a csehországi egyletek, ahol ujból megalkotván a „Cesky Svaz Footballovy”-t (Cseh Labdarugók Szövetsége) kimondották, hogy a CSF. hivatalosan érintkezésbe lép a MLSz.-el a Budapest – Prága mérkőzések ügyében.

 

Miután pedig e mérkőzések rendezését a MLSz. elvben már régebben kimondotta, ennélfogva most már a Budapest-Prága mérkőzések sorsa biztosítottnak vehető. Úgy erkölcsi, anyagi, mint különleges sportszempontból csak nyereség lesz Bécs helyett Prága.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98