Dtum
Login with Facebookk
1904 | November

Cricketer – MTK. 4:1 Bécsben

A mult vasárnap mérkőzött a Magyar Testgyakorlók Köre Bécsben a Wiener Criket & Football Club jó hírű csapatával az utóbbiak uj sporttelepén. A mérkőzés iránt különösen a hazai sportkörökben nyilvánult nagy érdeklődés, mert a Cricketerek már hosszabb idő óta nem játszottak magyar csapattal, így közvetlen összehasonlításra nem volt alkalom. A papírforma alapján egyenrangúnak kellett tartanunk a Cricketereket jó formában levő hazai csapatainkkal.

 

E mérkőzés eredménye ugyan rácáfolt e felfogásra: mindamellett bebizonyult az, hogy – bár a Cricketerek most tényleg igen erősek – nem jobbak, mint jó formában lévő jobb csapataink, mert nagyarányunak látszó győzelmüket csak a MTK. csatárai teljes gólképtelenségének, egyáltalában a csapat gyenge játékának és a saját, kíméletlenségig durva, erőszakos játékuknak köszönhették.

 

A Cricketerek csapatjának gerincét két angol játékosa, Stanfield Shires és Wagner képezi. Különösen Stanfield remekelt; jól fut, bámulatos technikája van, minden helyzetből biztosan lő. Ő és Wagner a kapuban voltak a legjobbak.

 

Jó, de már durva volt a két hátvéd. E két játékos valósággal inzultálta a magyar fiukat, annyira, hogy maguk a Cricketerek kint levő vezető emberei is megsokalták és sajnálkozva kértek bocsánatot a tribünön megjelent magyar kísérőktől és ujságíróktól, kijelentvén, hogy Grossmant többé nem játszatják csapatjukban.

 

A magyar csapat, különösen a csatársora, bizony nagyon gyenge formát mutatott s minden lendület nélkül játszott; igaz ugyan, hogy a csatársor legjobb emberét, Károlyt rögtön a játék elején harcképtelenné tették. Maga a játék főként osztrák részről csunya, durva volt, a közönség viselkedése pedig – nem volt sok néző – mondhatni utálatos.


A két csapat a következő összeállításban játszott:


Cricketerek: Wagner – Slems, Leuthe – Bob, Lang, Grossmann – Hussak, Dünnmann, Bugno, Stanfield, Shires.


MTK.: Sebő – Nagy, Révész – Kürschner, Pozsonyi, Sár – Káldor, Steiner, Hoffer, Károly, Frank.


Az első félidőben a meglehetős erős szél a mieiknek kedvez s a kezdetben csak 9, majd 20 perig 10 emberrel játszó Cricketerek mindvégig erős védelemre szorulnak. Lövés lövést ér, de Wagner is gyönyörűen véd a bécsi kapuban. Nagyon megkönnyíti az osztrákok védelmét a magyar csatárok határozatlansága és lassusága. A bécsiek nagy ritkán szabadulnak ki, de ekkor veszélyes a támadásuk. Végre Hussak lerohan, centerez Stanfield pedig gólt lő. Félidő 1:0 a Cricketerek javára.

 

A második félidőben a szél által segítve már gyakran támadnak a bécsiek, míg a magyar támadás gyengül, mert a bénára rugott Károly hátra megy Nagy helyére.

 

A Cricketerek, mint azt magyar csapatokkal szemben általában tenni szokták, rendkívül durván és erőszakosan játszanak; a Kürschner bír igazán jól játszani: nem csoda, ha három gólt kap a MTK., míg a mieink egy hirtelen durva faultért adott büntető rugásból egyet tudnak csak rugni.

 

Mr. Barker, a Cricketerek tagja, igazságos bíró volt; lefütyölt minden szabálytalanságot, de büntetései igen gyengék voltak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98