Dtum
Login with Facebookk
1905 | Február

József nádor-díj

A verseny február 2-án, csütörtökön d. e. a minősítésekkel kezdődött a műegyetem nagy kerti (K1) tantermében, melyet ez alkalomra szépen feldíszítettek. A versenyt Nagy Béla dr., a zsűri elnöke, nyitotta meg rövid beszéd kíséretében, melyben szerencsét kívánt a MAFC.-nak a verseny szép sikeréhez s a versenybíróság reformjának jelentőségét fejtegette, mire a klub nevében Müller Béla titkár szép szavakban válaszolt.


A minősítés után a junior-kardverseny körvívása következett három csoportban. A döntőbe kerültek: Szerbőczy, Bányász, Darányi, Bányász Jenő, Vadász és Gonda. Itt Szerbőczy, Bányász és Apáti egyaránt 3-3 győzelmet arattak, így köztük ujabb küzdelmet rendelt el a bíróság, amely végül a következő eredményre vezetett: 1. Szerbőczy (Blum) József (MAFC. Fodor-isk), 2. Apáti Jenő (BBTE.), 3. Bányász Jenő 4., 5., 6. Vadász Jenő, Darányi Gyula és Gonda Rezső holtversenyben.


A kard-főverseny első köre csütörtökön, a másik két köre és döntője pénteken folyt le. Döntőbe kerültek: Werkner, Lestyánszky, Tóth, Földes, Lakner, Apáti. Ezek közül Werkner és Lestyánszky 4-4 győzelemmel holtversenyben lettek elsők s a köztük elrendelt ujabb mérkőzés után 1. Werkner Lajos (MAFC., Fodor-isk.), 2. Lestyánszky Dezső (MAC.) 3. Tóth Péter (MAC.), 4. Apáti Jenő (BBTE.), 5. Földes Dezső (FVC.), 6. Lehner Artur (FVC. és MAFC.).


Szombaton, február 4-én tőr főverseny folyt le egy körben, melynek eredménye a következő volt: 1. Mészáros Lóránt (FVC.), 2. Lestyánszky Dezső (MAC.), 3. Tóth Péter (MAC.), 4. Karkiss Kornél (MAC.), 5. ifj. Rajágh Lajos (MAC.)


Ezután a versenyen megjelent dr. Berzeviczy Albert közoktatásügyi miniszter személyesen osztotta ki a díjakat szép beszéd kíséretében, melyben utalt az ifjuság testi nevelésének fontosságára s nagy elismeréssel nyilatkozott a MAFC. agilis működéséről, melyet a főiskolai sport fejlesztése körül kifejt. Werkner Lajos kapta Nyíri Sándor honvédelmi miniszter remek, értékes ezüstserlegét, a „József nádor-emlékserleg védője 1905. évre” címet és erről egy remek művű ezüst emléklapot József nádor aranyozott domborművű arcképével.

 

Mészáros Lóránt kapta dr. Berzeviczy Albert közokt. miniszter nagyobbik tiszteletdíját, egy szép ezüstserleget, Lestyánszky Dezső kapta a közoktatásügyi miniszter kisebbik tiszteletdíját, egy értékes kristályüveg kancsót ezüst fedővel, Szerbőczy (Blum) József kapta Fodor mester tiszteletdíját, 2 igen szép vitőrt. Azonkívül a miniszter elismerő szavak kíséretében adta át a klub ezüst emlékplakettjét a jelenlevő Fodor mesternek. Plakettot kapott még a jelen nem volt Santelli mester is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Werkner Lajos vívó Tóth Péter tőrvívó Mészáros Ervin vívó
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98