Dtum
Login with Facebookk
1905 | Július

Nemzetközi kerékpárverseny

Nemzetközi versenyt rendezett a mult vasárnap az Edison KE. a millenáris pályán, ügyesen kihasználva a Beketow cirkuszban most itt lévő néhány, hivatásos kerékpáros közreműködését.

 

A maguk sajátos készülékén igen nagy sikert elért hivatásos versenyzők, a német Frendenberg Gusztáv és az angol Williams James, a nyilt pályán is elsőrangu sprintereknek bizonyultak s játszva győzték le igen szép stílusban amatőr ellenfeleiket.

 

Püspöky Sándor kitűnő vezetőgépje után ezuttal is biztos győzelmet aratott a nemrég még verhetetlennek gondolt Posszert fölött, akit ismételt veresége nagyon elkedvtelenített. Tény az, hogy Püspöky hatalmas menése mindenkit meglep, azonban szorgalmas trégingjének méltó jutalmát nyerte csak diadalaival el. Hisszük, hogy Posszert és Püspöky küzdelme az elsőségért ujabb lökést fog adni elhanyagolt hosszu távolságu versenyeink fejlődéseinek.


A versenyen ujból szerepelt motorverseny, sőt motor-rekord kísérlet is. Sportszempontból, főleg kerékpáros sportszempontjaiból ebben az alakjában kevés értéke van e versenynek. Mert a hivatásos versenyzők küzdelme saját maguk gyártotta gépeinken ipari és iparpártolási szempontból, főleg pedig az idegen vezetőgépek kiszorítása szempontjából indokolt ugyan, de a célt csak ugy érhetjük el, ha e számok valódi proffesszionatus jellege kellő módon feltüntettetik, ugy a feltételekben mint a programmon.

 

Általában nem látjuk e versenyeken az amatőrség kellő védelmét és a feltétlenül kívánatos megkülönböztetést. Felhívjuk erre a rendezőség figyelmét, mert e fontos kérdés elhanyagolása később sok baj forrása lehet.


A rendezés most már tűrhetőbb volt. A versenyapparátus elég jól működött. Kívánatosnak tartjuk azonban az időmérésnél a többszörös ellenőrzést, amit természetesen elsősorban a szövetség van hivatva teljesíteni. A verseny látogatottsága egy szebb jövő reményével kecsegtet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Possert János Kerékpárverseny
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98