Dtum
Login with Facebookk
1906 | December

A tiszaroffi rablógyilkos

A tiszaroffi csendőrség a napokban táviratban értesítette a főkapitányságot Siposs Ignácz puszta - aholi földbirtokos meggyilkolásáról és ama gyanujának adott kifejezést, hogy Mundrics Simon béres, a ki a gyilkosságot elkövette valószínűleg a főváros felé vette az útját. Mundrics Simon bérest 24-én este a nyugati pályaudvaron felismerte és letartóztatta Dervanka István 1670. számu rendőr.

 

A gyilkos először kiragadta magát a rendőr kezeiből és futott végig a Váczi körúton a London szállodáig. Itt a járókelők feltartóztatták. Mundrics ekkor revolvert rántott és ráfogta Schaffer Salamon gyógyszerészre, de az épen odaérkező Dervanka kicsavarta kezéből a fegyvert.

 

A gyilkost bevitték a főkapitányságra, a hol megmotozták. Egy pénztárczát találtak nála, a melyben ötven koronás bankjegy és ötven korona készpénz volt. Mundricsot éjféltől késő reggelig vallatta Keresztesey fogalmazó.

 

A rablógyilkos konokul tagadott mindent és azt állította, hogy kecskeméti földmíves és épen haza akart utazni, a mikor Dervenka rendőr letartóztatta. Egyébéként már márczius 19-ike óta tartózkodik Budapesten. A rablógyilkosság napján is a fővárosban volt, lakást azonban nem bérelt, hanem az utczákon bolyongott. Alibijét azonban nem tudja bizonyítani.


A rendőrség megállapította, hogy Mundrics veszedelmes gonosztevő. Fiatal korában már lopásért és hatóság elleni erőszakért börtönben ült.

 

A katonasághoz 1901-ben vonult be, de egy hónapi szolgálat után megszökött. Kevéssel ezután elfogták és büntetésül 1907-ig kellett volna szolgálnia. Az idén ismét megszökött Kecskemétről, a hol honvédbaka volt. Fegyelemsértés, lopás és súlyos testi sértés miatt a katonai bíróság is többször büntette már. Miután Mundrics katonaszökevény, a rendőrség délelőtt átkísértette a honvédség parancsnoksághoz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98