Dtum
Login with Facebookk
1906 | December

Zyganievicz Stanislaus, a birkózás világbajnoka

Zyganievicz Stanislaus az – „Auto” által rendezett – legutóbbi párisi birkózó versenyen megnyerte a „világbajnoki” czímet. A szimpatikus lengyelt közösségünk a pesti versenyekről eléggé ismeri. Óriási erejével érdemelte ki a „zsbisko” – medve – nevet s ugyancsak ereje késztette őt arra, hogy félbeszakítsa a wieni egyetemen folytatott tanulmányait és profeszszionista birkozónak csapjon fel.

 

Zyganievicz 27 éves, 175 cm. magas, körülbelül 120 kg. nehéz; felső karjának – bicepsének – kerülete 52 cm., oly méret, amelylyel egy vetélytársa sem dicsekedhetik. Jobb kézzel 112 kilót szakít. Eleinte nem sokat adott a theiretikus tudásra, mindazonáltal – a saját kárán okulva, - az utóbbi időben szorgalmasan trainirozott s így a birkózás technikai részét annyira elsajátította, hogy most már kétségkívül a legjobbak közé tartozik.

 

Legutóbbi szereplései méltán szép eredményekre jogosítanak: nemcsak hogy Lurich-al szemben állta meg a helyét, gyakran elütvén azt a dicsőségtől, hanem az ősszel a világbajnok Padoubni-val is eldöntetlenül küzdött a szentpétervári orosz bajnokságban. Még egy birkozónál sem láttuk oly szép s oly gyors fejlődést mint ép Zyganievicz-nél s azért nagy érdeklődéssel várjuk a tavaszi párisi világbajnokságot, amelyen, - saját állítása szerint, - indulni akar s ahol legveszedelmesebb ellenfelei Pedersen, Padoubni, Beaucairois, Pons, Siegfried, Petroff és Raul le Boucher lesznek. Klasszisáról csak ott tehet majd tanubizonyságot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98