Dtum
Login with Facebookk
1906 | Július

Komáromi regatta

A Magyar Evezős-Egyesületek Országos Szövetsége vasárnap délután országos evezős-versenyt rendezett a komáromi Dunaágban a fővárosi egylete, a pozsonyiak és komáromiak részvétele mellett. A regattát igen tanulságos epizódok tarkították, melyek közül szembetűnő volt a vidéki csapatok egyenrangusága. Pozsony, Szeged, Arad mellett most már Komárom, Szolnok és Győr is nagy esélylyel konkurálhatnának regattáinkon. Persze csak akarniok kell. A váczi és szent-endrei evezősök jövője is szép eredménnyel kecsegtetheti e sportnak fejlődését. A pozsonyiak doublója szenzácziós győzelmet aratott a „Sirály” felett, melyből eztuttal Bavolyár hiányzott.

 

A „Pannonia” és a „Duna” nyolczasainak küzdelme még sokáig emlékezetes marad evezőseink között. A Pannonia nyolczasában ültek Manno és Wampetics is. Indítás utána a Pannonia nekiment a Dunának, ugy, hogy a Duna két lapátja eltörött. A Duna, a versenybíróság határozatát megelőzve, ujra starthoz áll idegen lapátokkal. Ekkor már késő este volt, mert a tárgyalások két órát vettek igénybe. Az uj versenyekben a Pannonia startja jobban sikerült, de nem soká vezetett, mert a Dunának hatalmas tempóban haladva sikerült a vezetést magához ragadni. Az összeütközéstől félve, ekkor a Pannonia a szőnyi, a Duna a komáromi part felé tartott s ebbeli igyekezetükben annyira távolodtak, hogy a kísérő hajóról lehetetlen volt a verseny állását megállapítani.

 

A czélnál levő közönség a Pannoniát, a szőnyi partnál állók a Dunát vélték elől látni. Csak a czélvonalban a bíró tudta megállapítani az eredményt, mely háromnegyed hossz volt a Pannonia javára. E heves küzdelem után, feszült kíváncsisággal tekintünk a julius 8-án lezajló folyamregattán való találkozás elé. A verseny rendezésével nagy érdemeket szerzett a Komárom Sport-Egyesület és Kirchner Gyula, a fáradhatatlan főrendező. A versenyeket nagy közönség nézte s jelen volt Fülepp Kálmán főpolgármester is. Este nagy bankett volt, melyet reggelig tartó táncz követett.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Pannónia Evezős Club veretlen nyolcasa Duna Evezős Egylet nyolcas csapata, a József Ágost vándordíj idei nyertese Manno Miltiadesz
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98