Dtum
Login with Facebookk
1906 | Június

Nemzetközi kerékpár-verseny

A kerékpársportnak látogatottság szempontjából igen jól sikerült meetingje volt vasárnap, a versenyczélokra ezuttal helyreállított millenáris versenypályán. A verseny-számok gyors egymásutánban peregtek le s még a hosszutávversenyek is érdeklődést keltettek a jobbára kerékpársporttal vonatkozásban álló közönségben. Sportszempontból vajmi keveset és ujat mondhatunk e versenyekről.

 

A meetinget valószínűleg az egyetlen külföldi versenyző kedvéért nevezték el „nemzetközinek”. Woody Headspeth, az amerikai néger versenyző, ugy mint Németországban, egy csapásra népszerű lett nálunk is. A „fekete” bajnok elsőrangu bicziklista, a kinek a mi kerékpárosaink nyomába sem érnek. Headspeth-nek nálunk nincs méltó ellenfele. Versenyeit, melyeken indult, óriási fölénnyel és játszi könnyedséggel nyerte. A 20 kilométeres point-versenyben elért ideje felülemelkedik a mi magyar mértékünkön.

 

A térelőny-versenyben pedig alaposan megverte Radó Lajost és Giller Tamást, legjobb kezdőinket, holmi 100, illetve 60 m. előnyöket adva nekik. A főversenyt Lőwy Arthur (F. K. E.) nyerte meg. A motor-verseny pedig minden különösebb baleset nélkül ért véget. Most sem tapasztalhattuk a versenyzési kedv fokozottabb emelkedését. Kerékpárosaink fiatalabb gárdájában pedig egyáltalában nem konstatálhatunk szaporulatot.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
R. J. Vendredi hivatásos kerékpárversenyző "Major" Taylor Marshall, a színesbőrű kerékpáros bajnok Taylor  Marshall Bäumler Ede, Magyarország bajnoka 10,000 m távon Kerékpárversenyző
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98