Dtum
Login with Facebookk
1906 | Október

F. T. C. – B. A. K. 3:2 (1:0).

A mult vasárnapi számos sportesemény daczára is nagy volt az érdeklődés e mérkőzés kimenetele iránt s különösen sok híve volt a F. T. C.-nak, akik egy nagy goalarányu győzelem reményében jelentek meg az amerikai-uti pályán.


Az első félidőben F. T. C. szerezte meg a vezető goalt, de a második félidőben B. A. K. erős támadással ugy ezt, mint F. T. C. második goalját is kiegyenlítette s csak a legnagyobb erőfeszítés árán sikerült a F. T. C.-nek a döntő goalt megszerezni. A F. T. C. teljes – az M. T. K. ellen szerepelt – csapatát állította sorompóba, míg a B.A.K. ez alkalommal is tartalékkal működött, de azért a csapat igen agilis eredményes összjátékot produkált s különösen a kapus lelkiismeretes és bravuros munkája érdemel dicséretet. A F. T. C. ujabban tapasztalt nyugodt és fair játékának Weinber erőszakos játékmodora csak ártalmára válik. A mérkőzés bírája Hajós Alfréd volt, aki nála megszokott erélylyel és szakértelemmel vezette a mérkőzést.


A mérkőzés a F. T. C. támadásával kezdődik s alig a 4 perczben Weisz, a Kormos által kivédett labdát goallá értékesíti. Felállás után Dobronyinak is csak hamar dolga akad. F. T. C. támad és kornert ér el. Ezután B. A. K. perczekig kapujához szorítja ellenfelét a csak Rumbold bravuros védései és Manglitz erélyes játéka óvja meg a Ferenczvárosi kaput. B. A. K. balszéle erősen ostromolja a F. T. C.-kaput. Változatos és egyre élénkülő tempó után a félidő F.T.C. javára 1:0 eredménynyel végződik.


A II. félidő a zöld-fehérek támadásával kezdődik. B. A.K. csakhamar felnyomul és 2 szabadrugás után kornert ér el. A B.A.K. balszélsője szépen lefut és az összekötő a kedvező helyzetben elfogott labdát a 8. perczben védtelenül F.T.C. kapujába juttatja. B.A.K. ismét támad, Weinber gáncsolja Grosz-t. a szabadrugásból Oldal éles lövést intéz, melyet Dobronyi alig bír kivédeni. F.T.C. is erősen támad s a 25. perczben Gorszky a vezető gólt rugja. Változatos és erős küzdelem után B. A. K. a 38. perczben a jobbösszekötő révén kiegyenlít, de rögtön a felállás után F. T. C. ujból erősen támad és a 40. perczben Weisz a győzelmet jelentő gólt rugja. A hátralevő idő erős homályban, változatos játékkal mulik.


A II. csapatoknál a B. A. K. II. szívós küzdelem után 1:1 eldöntetlen eredményt csikart ki a F.T.C. erős II. csapatától. Bíró: Puskás István (Typographia) volt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Füst Milán huszonöt éve Füst Milán huszonöt éve
Füst Milán huszonöt éve dolgozik, ír, alkot. Ezt ünnepeljük. Az...
Jávor Pál, a Vigszinház hősszerelmese és egy kiadóhivatali igazgató hajnali afférja Jávor Pál, a Vigszinház hősszerelmese és egy kiadóhivatali igazgató...
Vasárnap hajnalban hangos affér zajlott le az egyik nagy körúti...
Tetten ért kém Tetten ért kém
A napokban irták az ujságok, hogy Nagyary Mihály árvamegyei,...
Madár, amelyik nem repül Madár, amelyik nem repül
A déli félgömb óceánjain számos magányos sziget sziklaszirtjeit...
A szociáldemokrata párt kilép az Interparlamentáris Unió magyar csoportjából A szociáldemokrata párt kilép az Interparlamentáris Unió magyar...
Az Interparlamentáris Unió magyar csoportját szakadás fenyegeti A...
A párisi kiállitás és a magyar kitüntetések A párisi kiállitás és a magyar kitüntetések
A párisi kiállitás nemzetközi bírálóbizottságának itélete igazolta...
Gazdasági összeköttetéseink a Kelettel Gazdasági összeköttetéseink a Kelettel
A világháboru okozta gazdasági elváltozásokat teljes nagyságukban...
Új vállalati vezetők a vendéglátó üzemek élén Új vállalati vezetők a vendéglátó üzemek élén
A hivatalos lap vasárnapi száma egész sereg vendéglátó üzem élére...
A pitykegomb A pitykegomb
Egyik délmagyarországi községben sírva szaladt a csendőrlaktanyára...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98