Dtum
Login with Facebookk
1905 | Június

Ezüstlabda mérkőzés: BTC. – FTC. 3:1

A szezon egyik legérdekesebb és legelkeseredettebb küzdelmét vívta e két csapat junius 1-én a Margitszigeti Ezüstlabda előmérkőzésében a margitszigeti pályán. A mérkőzés iránt sportkörökben általában igen nagy volt az érdeklődés, mert ezzel dőlt el az ezüstlabda idei sorsa. A védő FTC. kiesett a további mérkőzésekből s legalább további három évre elesett a vándordíj megnyerésétől.

 

Alaposan is készült mindkét csapat e mérkőzésre s a gólarány nem is fejezi ki híven az erőviszonyokat. Teljesen egyenrangú volt a két fél s a BTC. győzelme inkább csak a szerencsének s a FTC. védelmi hibájának tudható be, mert a játék folyamán általában a FTC. volt fölényben.

 

Sokat ártott a védő csapatnak az, hogy Bródyt eltették régi helyéről, mert mint csatár gyenge volt s Ordódy őt pótolni sem tudta. Általában gyengén játszott a ferencvárosi védelem, míg a csatársor általában igen jó volt.

 

A BTC.-ban főleg a két Blazsek és Izsó szép játéka s Oláh indolenciája érdemel említést; általában főleg az egyes játékosok erős egyéni munkája szerzett itt eredményt. A mérkőzés sokszor szép volt; általában azonban fairnek nem volt mondható. Bródy és Sárközi erőszakoskodásai – reméljük, - ezuttal nem kerülik el a szövetség figyelmét. Sárközi csak az imént dorgáltatott meg szigoruan durvaságaiért: íme most még féktelenebbül játszik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98