Dtum
Login with Facebookk
1907 | Április

A cseh-magyar szövetségi mérkőzés

A magyar csapat 5:2 arányban győz a csehek felett.


A Magyar Labdarugók Szövetsége reprezentatív csapatának vasárnapi győzelme ismét tanubizonyságot tett footballsportunk nagy arányu előhaladásáról. A Cesky SvF válogatottjai ellen ezideileg két alkalommal mérkőzött a magyar reprezentatív csapat s mindkétszer csak eldöntetlen eredményt sikerült kivívnia. A harmadszori találkozás, meghozta a magyar csapat jó kiérdemelt győzelmét.

 

A hideg, esős időben, felázott pályán lefolyt mérkőzés nem vonzott annyi közönséget, mint ezt az előző szövetségi matcheken megszoktuk. A lágy, bizonytalan, talajon minden ügyességüket igénybe kellett venni a játékosoknak, hogy kellőkép érvényesülni tudjanak. Az időjárás zavaró hatása különösen az első félidőben mutatkozott a mi játékosainkon, kik bizony nem igen tudtak a sáros talajon könnyebben mozgó s jól összetrainirozott cseh csapatnak ellenállni.

 

A második halftimeban, összehasonlíthatatlanul szebb játékot produkált, a magyar csapat, mint az előző félidőben. Lelkesen s a kiegyenlítő goal után majdnem állandóan fölénnyel játszik, míg a cseh csapat kimerülvén, nem tud oly eredményesen játszani mint előbb.

 

A cseh legénység játékáról, általában elismeréssel szólhatunk. Fair játékmodora s a magyarokét jóval felülmuló összjátéka érdemel különös dicséretet. Egyéni játékosai azonban korántsem vetélkedhetnek a mi játékosaink tudásával. Aránylag leggyengébb része volt a magyar csapatnak a hátvédsor, mely különösen az első félidőben nem igen felelt meg a beléhelyezett bizalomnak.

 

A magyar csapat összeállítása nehéz munkát adott a MLSz. válogató bizottságának. Az általa kiállított csapat, - legalább is match előtt – nem nyerte meg mindenki tetszését. Ez azonban, korántsem bizonyítja a válogató-bizottság felületeséget legfeljebb azt, hogy a bizottság egyes játékosok tudását az eddig mutatott formák alapján, talán kissé tulbecsülte. A csapat egyébként a játék közben beigazolta, hogy méltó volt a kitüntetésre s épen az a játékos, kit talán legtöbben kifogásolták, volt a csatársor leglelkesebben a legjobban működő tagja. Az eredmény pedig épenséggel nem bizonyítja azt, hogy az összeállítás hibás vagy hiányos lett volna.


A magyar csapat tagjai különben a következők voltak:
Izsó László kapuvédő. Másodszor szerepelt a reprezentatív csapatban. A BTC. A) csapatának három év óta kapuvédője.
Rumbold Gyula bal hátvéd. A FTC. tagja e matchen szerepelt először a válogatott csapatban.
Nagy Ferencz jobb hátvéd. A MTK. biztos rugásu hátvédője. Most játszott hatodszor a magyar válogatott csapatban.
Gorszky Tivadar jobb fedezet. Egyik tagja a FTC. kitűnő fedezet sorának. A MLSz csapatában hatodszor játszott.
Bródy Sándor czenterfedezet. A magyar válogatottak között másodszor játszott. Igen önfeláldozó játékos. A FTC. tagja.
Bíró Gyula bal fedezet. A MTK. kiváló tehetségű fedezet játékosa. A reprezentatív csapatba másodszor választották be.
Niesser Aladár MAC. jobbszélső csatár. Lerohanásai igen sokszor hozta veszélybe a csehek kapuját. Negyedszer játszott a válogatott csapatban.
Horváth József jobb összekötő utóbb czenter csatár. Jelenleg legjobb egyéni játékosunk. Mint a BTC. tagját, szintén negyedszer választották be a MLSz csapatába.
Schlosser Imre czenter csatár, majd jobb összekötő. A FTC. legjobb csatára. A válogatott csapatban harmadszor játszott.
Molnár Imre bal összekötő csatár. A BTC. biztos, jól lövő összekötő csatára. Ezuttal mint reprezentatív játékos, harmadszor szerepelt.
Borbás Gáspár balszélső csatár. A legjobb s leggyorsabb magyar csatár játékos. A válogatott csapat sikerének legnagyobb része őt illeti. Ezelőtt mint a FTC. utóbb mint a MAC. tagja, hatodszor jutott be a válogatottak közé.


A cseh csapat a következőkép állott fel:
Richter (Smichov)
Müller (Smichov)

Jiranek (Smichov)
Bielka (Slavia)

Vosatka (Slavia)

Kovakovic (Smichov)
Jelen (Smich.)

Milka (Smich.)

Hradecky (Sparta)

Pelikan (Smich.)

Valasek  (Meteor)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98