Dtum
Login with Facebookk
1907 | Augusztus

Lueger mint czéllövő

Lueger bécsi hívei örvendeznek, sőt még ennél is többet: boldogok. S ez örömnek és boldogságnak megvan a maga magyarázata.

 

Lueger nem vakult meg, nem, sőt kitűnően lát, akárcsak a bérczi sas, mely a mérhetetlen magasságból észreveszi a völgyben pihenő őzikét s pillanat alatt lecsap reája s karmai közé ragadva viszi, repül vele, oda, ahol senki sem látja.

 

Lueger betegségéről olyan hírek voltak elterjedve, melyek alapos aggodalmat okoztak a császárváros magyarfaló ezreinek, kik szívszorongva tekintettek Lueger lakásának ablakaira.

 

Hátha igaz, hátha meghal, ki lesz helyette? ki lesz az utód? aki oly fanatikusan gyűlöl majd mindent, ami magyar? A vészhírek eloszlottak: Lueger jobban lett, Lueger felépült, a nagy Lueger megmaradt továbbra is annak, a mi volt: magyarfalónak.

 

Az örömhírekbe azonban ujabb szomoru hangok vegyültek. Lueger felépül ugyan, de elveszti a látóképességét, vagyis sastekintete elhomályosul s mi lesz akkor? Ezek a hírek is tulzottak voltak és azért van nagy öröm Bécs városában.

 

Lueger egészséges, mint a makk, s ugy lát, mint a bérczi sas. Ezt hirdetik élőszóval, írásban és képben. Ezt igyekszik ő maga is bizonyítani. A minap ugyanis, mielőtt Tirolba utazott volna pihenésre, meglátogatta Bécs mellett egyik barátját, Perczer Tamás kerületi előljárót s annak villájában csakhamar bebizonyította, hogy milyen kitűnően lát.

 

Mint képünkön látható, egy kis czéllövési gyakorlatot rendeztek madárkákra, ártatlanul röpködő madárkákra, melyek közül Lueger néhányat eltalált s ezzel bebizonyította, hogy sastekintete nem veszítette el élességét s éppen oly éber szemmel ügyel Bécs városra, mint betegsége előtt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98