Dtum
Login with Facebookk
1907 | December

A kerékpáros szezon végén

Ha a körülbelül 30 egyleti zárt versenyt figyelmen kívül hagyjuk is, maguk a nagyobbszabásu nyílt országuti versenyek csaknem szakadatlanul lefoglalták tavasztól őszig az összes vasárnapokat és ünnepnapokat.

 

A versenyek sorát április 14-én a Csillag KK. nyitotta meg a gödöllői uton tartott hármas versenyével, melynek 50 kilométeres főszámát Müller István nyerte meg. Május 5-én következett az Edison 30 kilométeres versenye, melynek győztese Kiss Sándor (Condor) 54 p. 45 mp. alatt országos rekordot létesített.

 

Pünkösdkor a Condor által 120 kilométer távon rendezett zirczi távverseny volt az idény egyik legsikerültebb versenye, melyen az esős időjárás daczára 60 induló és 33 beérkező volt, kik közül Müller István (Csillag) a távot 4 óra 25 percz alatt tette meg.

Az Edison második versenyét junius 3-án tartotta meg a gödöllői uton 50 kilométer távon és ezt is Kiss Sándor nyerte meg, 1 óra 36 p. 5 mp.alatt ujabb országos rekordot alkotva.


Vándorkedv KK. junius 16-án tartotta 100 kilométeres távon nagysikerű 5-ös staféta-versenyét, melyet az arra kitűzött vándordíjjal együtt a Csillag KK. nyerte meg.


Edison hármas versenye a julius 15-én rendezett 50 kilométeres titkos handicappel, melynek rendezése és lefolyása minden tekintetben mintaszerű volt, nyert méltó kifejezést. Ezen verseny egyuttal azon kérdés felett döntött: mely egyletet illeti meg a rendező egyesület által a hármas versenyre kitűzött tiszteletdíj. Az összpontozás eredménye a díjat a Vándorkedv nyerte meg 13 ponttal, míg a handicap győztese Schreiber József lett.


Majd egy havi szünet után, mely időközt az alantabb felsorolandó pályaversenyek töltötték ki, az őszi versenyek rövidebb sorozatát szintén a Csillag KK. nyitotta meg augusztus 11-én a gödöllői uton rendezett, 4 számból álló versenyével, melynek 50 kilométeres főszámát Bakanek János nyerte meg. Augusztus 25-én a Vándorkedv rendezte bajnoki hegymászó versenyét, melyre a méltó ellenfelek egész tömege állt ki, kemény tusát küzdve az elsőség pálmájáért. A bajnoki versenyben Kiss Sándor 12 p. 45 mp. alatt, a junior versenyben pedig Esch Ferencz 14 p. 30 mp. lett első.


Az országuti nyílt versenyek sorát a Kitartás KK. 100 kilométeres országuti bajnoksága zárta le, melyet szeptember 29-én tartottak meg a gödöllői országuton és melyben kivételesen egy vidéki egyesület, az aradi „Meteor” két tagja is részt vett bizonyságul annak, hogy a vidéki kerékpársport mégsem szűnt meg teljesen. A bajnokságot Kaupert M. nyerte meg 3 óra 57 p. 20 mp. alatt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Müller István (Csillag KK.) a zirci távverseny győztese Kiss Sándor (Condor Kerékpár Kör) kerékpárversenyző Bernáth Ödön a Condor Kerékpár-Egylet tagja
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Újra hausse az értéktőzsdén Újra hausse az értéktőzsdén
Hausse az értéktőzsdén, mint az elmult héten, évek óta ritka jelenség...
Az Internálások és a numerus clausus megszüntetését követeli az ügyvédi kamara Az Internálások és a numerus clausus megszüntetését követeli az...
A Budapesti Ügyvédi Kamara vasárnap tartotta rendes évi közgyűlését...
Karinthy Frigyesről - (Egy angol kiadó érdeklődésére) Karinthy Frigyesről - (Egy angol kiadó érdeklődésére)
Akárki kérdené, ki az a magyar író, akinek legtöbb mondanivalója van...
Rövidek Rövidek
Románia teljes elszigeteltsége a külföldtől vasárnap is tartott....
Hét német vers Hét német vers
R. M. Rilke: A FOGOLY Gondold el, hogy mi mostan élvezet, lég a...
Eden lemondott Eden lemondott
Eden délután 1 órakor megjelent a miniszterelnökségen, hogy még a...
Hitler, Mussolini és Európa sorsáról vérfagyasztó jövendőt mond a drezdai világhíres asztrológus Hitler, Mussolini és Európa sorsáról vérfagyasztó jövendőt mond a...
Magyarországon kevesen tudják, hogy Drezdának világhírű muzeumán, a...
A *Potemkin* hajó legényeinek sorsa A *Potemkin* hajó legényeinek sorsa
A hadbíróság Szebasztopolban a napokban fejezte be a *Potemkin*...
A vasáros  - Nagy Endre komédiája a Belvárosi Színházban A vasáros - Nagy Endre komédiája a Belvárosi Színházban
Egy darab élet - mondja a műfajjelzésül a színlap, amivel az író...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98