Dtum
Login with Facebookk
1907 | December

A kerékpáros szezon végén

Ha a körülbelül 30 egyleti zárt versenyt figyelmen kívül hagyjuk is, maguk a nagyobbszabásu nyílt országuti versenyek csaknem szakadatlanul lefoglalták tavasztól őszig az összes vasárnapokat és ünnepnapokat.

 

A versenyek sorát április 14-én a Csillag KK. nyitotta meg a gödöllői uton tartott hármas versenyével, melynek 50 kilométeres főszámát Müller István nyerte meg. Május 5-én következett az Edison 30 kilométeres versenye, melynek győztese Kiss Sándor (Condor) 54 p. 45 mp. alatt országos rekordot létesített.

 

Pünkösdkor a Condor által 120 kilométer távon rendezett zirczi távverseny volt az idény egyik legsikerültebb versenye, melyen az esős időjárás daczára 60 induló és 33 beérkező volt, kik közül Müller István (Csillag) a távot 4 óra 25 percz alatt tette meg.

Az Edison második versenyét junius 3-án tartotta meg a gödöllői uton 50 kilométer távon és ezt is Kiss Sándor nyerte meg, 1 óra 36 p. 5 mp.alatt ujabb országos rekordot alkotva.


Vándorkedv KK. junius 16-án tartotta 100 kilométeres távon nagysikerű 5-ös staféta-versenyét, melyet az arra kitűzött vándordíjjal együtt a Csillag KK. nyerte meg.


Edison hármas versenye a julius 15-én rendezett 50 kilométeres titkos handicappel, melynek rendezése és lefolyása minden tekintetben mintaszerű volt, nyert méltó kifejezést. Ezen verseny egyuttal azon kérdés felett döntött: mely egyletet illeti meg a rendező egyesület által a hármas versenyre kitűzött tiszteletdíj. Az összpontozás eredménye a díjat a Vándorkedv nyerte meg 13 ponttal, míg a handicap győztese Schreiber József lett.


Majd egy havi szünet után, mely időközt az alantabb felsorolandó pályaversenyek töltötték ki, az őszi versenyek rövidebb sorozatát szintén a Csillag KK. nyitotta meg augusztus 11-én a gödöllői uton rendezett, 4 számból álló versenyével, melynek 50 kilométeres főszámát Bakanek János nyerte meg. Augusztus 25-én a Vándorkedv rendezte bajnoki hegymászó versenyét, melyre a méltó ellenfelek egész tömege állt ki, kemény tusát küzdve az elsőség pálmájáért. A bajnoki versenyben Kiss Sándor 12 p. 45 mp. alatt, a junior versenyben pedig Esch Ferencz 14 p. 30 mp. lett első.


Az országuti nyílt versenyek sorát a Kitartás KK. 100 kilométeres országuti bajnoksága zárta le, melyet szeptember 29-én tartottak meg a gödöllői országuton és melyben kivételesen egy vidéki egyesület, az aradi „Meteor” két tagja is részt vett bizonyságul annak, hogy a vidéki kerékpársport mégsem szűnt meg teljesen. A bajnokságot Kaupert M. nyerte meg 3 óra 57 p. 20 mp. alatt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Müller István (Csillag KK.) a zirci távverseny győztese Kiss Sándor (Condor Kerékpár Kör) kerékpárversenyző Bernáth Ödön a Condor Kerékpár-Egylet tagja
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Harmincezren vesznek részt október 16-án a Tokaji Szüreti Hét ünnepségein Harmincezren vesznek részt október 16-án a Tokaji Szüreti Hét...
Október 15-én este 9 órakor máglyák gyulnak ki a Tokajhegyalja...
Hamvas Béla - James Joyce Ulysses-e Hamvas Béla - James Joyce Ulysses-e
Néhány esztendeje, hogy James Joyce neve úgy járja be az irodalmi...
Vadászat a világűrben Vadászat a világűrben
„X. Y. és neje szívesen látják önt … hó ... én rendezésre...
A folyóvíz aranytartalma A folyóvíz aranytartalma
Azt mindenki tudja, hogy a folyóvíz homokjában, iszapjában,...
Bogáthy (Bogen) Erna Magyarország női tőrbajnoka Bogáthy (Bogen) Erna Magyarország női tőrbajnoka
Vasárnap rendezte az M.V.Sz. Magyarország női tőrbajnokságát. Az...
Évi 0.5-5%-ot törleszt a gazda – Németországban Évi 0.5-5%-ot törleszt a gazda – Németországban
A gazdaadósságok rendezésének megoldását őszre várják. Igen érdekes...
Az irodalom hatása Az irodalom hatása
E történet hősét nem nevezhetem meg: ismerem szemérmességét. Ma sem...
Versek a tavaszról, az élet erejéről, a szerelemről
Tavasz s tél küzdenek egymással. Harczol a fagy és a napsugár, ...
„Kísértetek”  - a Nemzeti Szinház bemutatója „Kísértetek” - a Nemzeti Szinház bemutatója
Ibsen műveinek a Nemzeti Szinházban nincsen szerencséjük. Mikor a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98