Dtum
Login with Facebookk
1907 | Július

Magyar evezősök győzelme Hamburgban

A hamburgi regatta, a magyar evezősök és a magyar evező-sport óriási diadalával végződött. Evezőseink közül indultak: Levitzky Károly, Killer Ernő és ifj. Gráf Vilmos, a Nemzeti Hajósegyesület tagjai.

 

Három versenyben vettek részt és mindháromban fényesen megállták helyüket. Két első és két második helyet vívtak ki. Első napon a páros evezésben második lett Levitzky és Killer, második napon a skiff junior-versenyben első lett ifj. Gráf Vilmos, az Alster-serleg versenyben pedig első lett Levitzky, második Killer, maguk mögött hagyván de Gaza Bernhardot, Németország legkiválóbb versenyzőjét, ki csak harmadik lett. Ha tekintete vesszük, hogy 36 nemzetközi egylet vett részt a versenyben, köztük angolok és Németország legjobb evezősei, ugy fogadhatjuk ezt az eredmény, mint evezősportunk nagy diadalát.

 

Levitzky Károly győzelmével az Alster-serlegben olyan elsőrangu képességet árult el, hogy jövő évre az angolországi Henley regattán való részvételre is jogosultnak tartjuk, ifj. Graf Vilmos pedig a hamburgi regattán is megőrizte veretlenségét, az Elba vizén is megnyerte junior versenyét igen szép stilusban, ugy mint megelőzőleg a budapesti, bécsi és győri junior skiffversenyben. Bizonyos, hogy a közel jövőben a bajnoki skiffszámokban is jogos aspiránsa lesz. A három magyar ifju győzelme Európa sportköreiben élénk feltűnést keltett. Arczképüket itt mutatjuk be olvasóinknak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A hamburgi nemzetközi regatta verseny két magyar győztese: ifj. Graf Vilmos és Levitzky Károly Három magyar ifjú a hamburgi regatta versenyen: Ifj. Graf Vilmos, Killer Ernő és Levitzky Károly
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98