Dtum
Login with Facebookk
1907 | Június

FTC – MTK 2:2

A mult vasárnapi FTC – MTK. mérkőzéssel, eldőlt az idei bajnokság sorsa. A FTC.-nak eldöntetlen eredmény elérésével sikerült a bajnoki czímet ez évben is megtartani.

 

A ferenczvárosiak erős küzdelem árán szerezték meg a bajnokságot, melyet komoly és lelkes munkájuk révén jól megérdemeltek. A mult vasárnapi mérkőzésen ugyan, ellenfelük náluknál sokkal jobb volt, de az a lelkes játék, melylyel a FTC. idei sikereit aratta, mindenkép méltóvá teszik a bajnoki czím viselésére.

 

A mérkőzés részletes lefolyása egyébként a következő volt:
Négy-ötezer főnyi közönség előtt kezdődik a mérkőzése. A FTC lerohan, de csakhamar a MTK. vesz át a támadást. A 11-ik perczben a kék-fehérek tizenegyeshez jutnak. A Károly által lőtt labdát Fritz igen szépen védi ki. A következő perczben kornert rug a MTK., mely után a FTC. intéz erős támadást a Testgyakorlók kapuja ellen. Ujból a MTK. veszi át a támadást s Károly lövését a kapus önfeláldozóan menti.

 

Az első goalt Weisz (FTC.) lövi, aki a 24-ik perczben lefut és a labdát igen szépen helyezve a kapuba juttatja. A következő perczekben még a FTC. támad, minek korner az eredménye (26.p.). De mihamar a kék-fehérek lépnek offenzivába s Fritz ismét védeni kényszerül. A 31 p.kornert ér el a MTK., melyet a 33 perczben Vida éles lövése révén goal követ. A MTK. jól megérdemelt goalját a közönség legnagyobb része nagy tetszésnyilvánítással fogadja.

 

Néhány perczczel utóbb ugyancsak a MTK. ér el még egy kornert. A ferenczvárosiak váratlan támadását siker koronázza, amennyiben Schlosser mintegy 20 méterről védhetlen lövéssel ujból megszerzi a vezető goalt (40 p.). A félidő utolsó perczei a MTK. támadásaival telnek el, Károly éles lövését a kapus igen jól menti. Félidő 2:1 FTC. jav. Kornerarány 3:1 MTK. jav.

 

Második félidőben a MTK. kezdi a támadást, már az 5-ik perczben goalt lő, mit azonban offside állás miatt a bíró nem ad meg. Néhány percz mulva kornerhez, majd büntető rugáshoz jut a kék-fehérek fölényben játszó csapata. A FTC. mindinkább védekezésre szorult. A 14-ik perczben Károly remekül lefutván,  kiegyenlítő goalt ért el. A goal után a MTK. tovább folytatja a támadását a FTC. kapuja előtt, néhány pillanatra, ugyan visszavonul saját kapuja elé – de csakhamar ujból az erélyesen védekező zöld-fehéreket szorongatja. A 21-ik perczben lőtt korner után Vida lő a kapura, de a labda a kapu fölött repül el.

 

A FTC. csapatában igen jó volt Fritz kapus, akinek tudását szerencséje is segítette. A mezőnyben legjobb emberük Bródy volt. a csatázósorban pedig Ivány játszott legjobban. A testgyakorlók csapatában Csüdör és Sebestyén váltak ki. Károlynak nem a legszerencsésebb napja volt.

 

A bírói tisztet Fehéry Ákos (BTC.) kitűnően töltötte be.
MTK.II – FTC.II. 5:0 A szövetségi díjért lefolyt mérkőzésben a MTK. volt mindvégig fölényben. Bíró Minder Frigyes (BTC.) volt.
MTK. III. – FTC. III. 6:1

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az FTC első csapata, az 1903-as bajnokság első helyezettje Az MTK jelvénye
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98