Dtum
Login with Facebookk
1907 | Május

Az uszószövetség megalakulása

Lapunk hasábjain már évek óta hangoztattuk az önálló uszószövetségét. Mult év őszén pedig egy szakírónk tollából oly czikk látott napvilágot, mely még azokat is meggyőzte propagandánk jogosultságáról, a kik a MASz. iránti tulhajtott loyalitásból az uj uszószövetség megalapítását időszerűtlennek, korainak tartották.

 

Az eszme megvalósítására a „Balaton Uszók Egyesülete” vállalkozott, a mult hó 27-én az összes uszással foglalkozó sportegyletek értekezletre hívta meg, melynek napirendjét a Magyar Uszó Szövetség megalapítását képezte.

 

Hét az uszás sportját intenzíven kultiváló egyesület, névszerint, a Magyar Uszó Egyesülete, Magyar Testgyakorlók Köre, Balaton Uszók Egyesülete, Óbudai Torna Egylet, Fer. Torna Club, Műegyetemi Athletikai és Football Club és Promontori ACl. képviselői gyűltek össze. Az ülést Horváth Ferencz korelnök vezette.

 

Alapos megvitatás után az értekezlet akkép határozott, hogy a MUSz. megalakulásának szükségét elvben kimondta és megállapodtak, hogy május hó 25-én az összes uszással foglalkozó magyarországi egyesületeket meghívják egy alakuló közgyűlésre, hol minden egylet 2-2 tagja képviseltesse magát.

 

A tárgyalások folyamán Stankovits Szilárd a MASz. főtitkára is felszólalt, mint a ki az uszók jelenlegi forumát képező uszó szakosztályt képviselte, felszólalását nagy tetszéssel fogadták. Ezután Schubert Alfréd, Kugler Sándor, Vida Henrik, Linder Ernő, Pogány Pál stb. szóltak a tárgyhoz oly értelemben, hogy a MUSz. életbe lépése azon időre tétessék, mikor a szövetségek közötti torzsalkodásnak már vége szakadt, ami remélhetőleg minél előbb meg fog történni. Ezzel az eszme a tényleges megvalósulás stádiumába lépett, s bízunk abban, hogy még e hónapban a megalakulásról s ezzel kapcsolatban uszó sportunk uj aerájának beköszöntéséről referálhatunk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98