Dtum
Login with Facebookk
1907 | Március

Kis gazda rovat

Gazdák könyve, mezőgazdaság, állat-, baromfi és selyemtenyésztés, méhes, gyümölcs- és konyhakertészet, szőlőmívelés, borkészítés, erdő, gazdasági építkezés, a gazdálkodás rendje, számvitel, földmérés adó, egyletek, szövetkezetek, hasznos tudnivalók.

E czim alatt hasznos könyvet adott ki a Franklin Társulat harmadik bővített kiadásban. Irta: István gazda. Ára kemény kötésben 4 K. 

Az ismert népies gazdasági irónak művét haszonnal olvashatja úgy a kezdő, mint a haladottabb gazda és hogy a jeles mű czéljának teljesen megfelelő, bizonyitja az, hogy rövid idő alatt immár három kiadást ért.

A 335 oldalra terjedő, számos rajzzal ellátott érthető előadása, elmondja mindazt, a mi a gazdának szükséges és hasznos tudnivaló, ezért jó lélekkel ajánlhatjuk minden gazdának.

 

 

Fák ültetése fal mellé

Az úgynevezett spalier-fák ültetésénél sokan követik el azt a hibát, hogy a fákat közvetlen a fal mellé ültetik, a minek következtében a gyökerek csak féloldalt fejlődhetnek.

A helyes eljárás az, hogy az ilyen fákat 40-60 centiméternyire kell a faltól ültetni, a törzsét pedig vagy fél méternyi magasságban a fal felé hajtani. Megjegyzendő azonban, hogy azt a helyet, ahová a gyökerek jutni fognak, előre meg kell rigolírozni ('a földet mélyen felásni, átforgatni').

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Dinnyetenyésztés  foglalatja című mezőgazdasági kötet a Franklin társulat kiadásában Fák ültetése fal mellé
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98