Dtum
Login with Facebookk
1907 | Március

Nyilvános jéghockey-mérkőzések Budapesten

Hosszas kísérletezés után végre sikerült a B.K.E.-nek az első nyilvános jéghockey mérkőzéseket megvalósítani. Külföldön már rég meghonosították e szép játékot s jelenleg leginkább az északi államokban, Svéd és Norvégországban és az Orosz birodalomban van leginkább elterjedve.

 

Legutóbb is a pétervári Amateur Sport-Club rendezett egy nagyszabásu körutazást, melynek keretében a kontinensek majdnem minden elsőrangu csapata felett győzedelmeskedett. A játék terjedésének hatása alatt a B.K.E. is megkísérelte nyilvános jéghockey-mérkőzés rendezését, mely nagyszámu és igen előkelő közönség érdeklődése mellett folyt le. Az első mérkőzés nagy sikere nyomán még ugyanazon a héten egy másik nyilvános mérkőzés is tartatott, melynek lelkes szereplőit mai képünkön mutatjuk be olvasóinknak. E két csapat legjobbjainak kellett volna mult vasárnap a wieni Training Eisclub válogatott csapatával mérkőznie, mely első nemzetközi mérkőzés azonban a beállt enyhe időjárás miatt egyelőre elmaradt.


Nálunk a jéghockey-játék megkezdésében a két Csáky grófnak és Kertész János Tódornak van legnagyobb érdeme, amelyben azonban az első alkalmakkor nyilvánosan szerepelt többi játékos is osztozik, nevezetesen Aczél Elemér báróné, aki lelkes buzdítással előljár e szép sport terjesztésében.

 

A legelső nyilvános mérkőzésen Aczél báróné mint kapuvéd, kitűnő játékot produkált. A mágnás csapat elnevezés alatt szereplő A) csapat tagjai különben is gyorsabbak és jobb korcsolyázók, mint a B) csapat szereplői, akiknek azonban nagy előnyük volt a football-sportban elsajátított összjáték.

 

Különben a mostanában nálunk bemutatott játéknak még egynéhány fogyatékosságot tapasztaltuk, melyek azonban a fejlődőképes játékosok szorgalmas tréningjei után kiküszöbölődnek. Még lesz alkalmunk a játék sportszerű méltatását bővebben tárgyalni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az első jéghockey mérkőzés két küzdő csapata a városligeti jégpályán a mérkőzés előtt Az első jéghockey mérkőzés Budapesten Jéghockey meccs a városligeti jégpályán A mágnások csapata a negyedik gólnál
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98