Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1907 | Szeptember

A velenczei dráma

Velenczében a minap Naumow nevű fiatalember behatolt Komarowszki orosz gróf lakásába, ahol öt revolverlövéssel halálosan megsebesítette a grófot. A gyilkos elutazott, de a veronai pályaudvaron elfogták.

 

A hatóságok politikai merényletre gondoltak: azt hitték, hogy Naumow orosz nihilista, aki valami forradalmi csoport megbízásából tette el láb alól a dusgazdag grófot, aki hazájában nagy hivatásokat töltött be. A véletlen azonban kiderítette, hogy Komarovszki gróf közönséges bűntény áldozata.

 

A grófot menyasszonya, Tarnowszka grófnő és ennek egyik szeretője, Prilukow moszkvai ügyvéd gyilkoltatták meg, hogy a gróf hagyatékát és 500,000 márkás életbiztosítási kötvényének összegét markukba kerítsék.

 

Az esetet még szenzációsabbá teszi az a mód, amelylyel a két gonosztevő áldozatát eltétette, az utból. Ehhez kitűnő eszközül mutatkozott Naumow, az oreli orosz kormányzó fia, egy fanatikus, ábrándos hajlamu volt katonatiszt, akit valósággal beugrasztottak a gyilkosságba.

 

Őrülten szerelmes volt a grófnőbe, aki elhitette vele, hogy boldogságuknak egyedüli akadálya a gróf. A szerencsétlen Naumow nem tudott ellenállni féktelen indulatának s annak sugallatára, habozás nélkül végrehajtotta rémes tettét.


A borzalmas dráma négy szereplőjének arczképét bemutatjuk olvasóinknak. A legérdekesebb közülök kétségkívül a gyilkosság fő értelmi szerzője, Tarnowszka grófnő. Egyáltalában nem szép, igen sovány és már nem is fiatal asszony, aki azonban szinte rejtélyesen nagy hatást gyakorolt minden férfire, akivel dolga volt.

 

Felesége volt Tarnowszka grófnak, aki a kolostorból szöktette meg. A házasságuk csak nagyon rövid ideig tartott. A grófnő egymás után változtatta kedveseit, míg végre férje is tudomást szerzett hűtlenségéről és egyik kedvesét agyonlőtte. Aztán elvált feleségétől.

 

Az asszonyt a válópörben Prilukow, Moszkva leghíresebb ügyvédje képviselte. Prilukow beleszeretett a démoni aszszonyba és otthagyta érte feleségét és gyermekét.

 

Kedvese kedvéért adósságokat csinált, sőt kliensei pénzéhez is hozzányult. Mikor látta, hogy nem menekülhet a börtön elől, mérget ivott. Napokig élet és halál között lebegett, de végül megmentették. Minthogy azonban sikkasztását fölfedezték volna, elmenekült Oroszországból.

 

Külföldön ismét találkozott a grófnővel, aki akkor már Komarowszki gróf kedvese volt. Az ördögi asszony rábírta a grófot, hogy biztosítsa magát 500,000 márkára és egész vagyonát hagyta rá.

 

Eleinte Prilukowval együtt akarta eltenni áldozatát láb alól, később azonban jobbnak látta, ha a szerelmes Naumowot bírja a gyilkosságra.

 

Prilukownak az a feladat jutott, hogy a fiatal oroszban folytonosan ébren tartsa az asszony iránti szerelem lángját és féltékenynyé tegye. Ez az ördögi cseltevés sikerült is, a bűnszövetkezet elpusztította áldozatát, de aztán maga is rajtaveszett. Most börtönben várják az igazságszolgáltatás sujtó bűntetését.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Komarowski Pany orosz gróf, az áldozat Naumow, volt orosz katonatiszt Tarnowska grófné Prilukov, moszkvai ügyvéd, Tarnowska bűntársa
Cikk-ajánló
Elrejtett összegek a költségvetésben? Elrejtett összegek a költségvetésben?
A kifogások ama hosszu sorozata közül, melyek a kormány pénzügyi és...
A Kormányzó szózata a nemzethez A Kormányzó szózata a nemzethez
Vitéz nagybányai Horthy Miklós, Magyarország Kormányzója vasárnap...
A kommunizmus terjedése A kommunizmus terjedése
Ez a kocka arányosan mutatja, hogy Európa területének már 55%-a...
A tudományos léghajózásról A tudományos léghajózásról
Tudományos nézeteink a levegő felől egész legújabb időkig olyanok...
Polónyi lemondásának bejelentése a képviselőházban Polónyi lemondásának bejelentése a képviselőházban
A képviselőházban január 31-iki ülésén jelentette be Polónyi Géza...
Indus fakírok Steinheil sírjánál Indus fakírok Steinheil sírjánál
Nagy feltűnést keltett a mult hetekben, hogy három indus fakír...
 A legnagyobb drótnélküli telegráfállomás A legnagyobb drótnélküli telegráfállomás
A világ legmagasabban fekvő drótnélküli telegráf-állomása a Pic du...
Hullámzás a tőzsdén Hullámzás a tőzsdén
Az értéktőzsdei magánforgalomban a szombat délutáni javulás után csak...
A bajuszpedrő románc, vagy egy képviselő ujítása a bajusz-viseletben A bajuszpedrő románc, vagy egy képviselő ujítása a...
Félre bajusz csókot kapsz! - mondták még egy évtized előtt is a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98