Dtum
Login with Facebookk
1908 | Február

Az allensteini dráma

Allensteinban, Németország egyik kis városában, a minap szenzácziós tragédia játszódott le. Szomoru hőse Gőben tüzérszázados, a ki a búr háboruban saját csapata élén harczolt az angolok ellen.

 

Néhány évvel ezelőtt az allensteini tüzérezredhez helyezték át. Ott ismerkedett meg Schönebeck örnagygyal és családjával és halálosan beleszeretett az őrnagy fiatal feleségébe – a kit a városban csak „csodaszépszemű asszonynak” neveztek.

 

Az őrnagy nagyon megszerette a kapitányt, a ki nemsokára rendes vendége lett a Schönebeck-villának; együtt vadászott az őrnagygyal és természetesen udvarolt az őrnagynénak.

 

A szép asszony tökéletesen hatalmába ejtette a kapitányt. Azt kívánta tőle, hogy tegye el láb alól férjét. A kapitány soká habozott, de az ördögi asszony csábításának nem tudott soká ellenállni.

 

A végzetes éjszakán reggel öt óráig kerülgette az őrnagy villáját, akkor azonban legyőzte habozását és egy alacsony ablakon keresztül bemászott a házba. Az őrnagy felébredt a zajra és revolverével rálőtt a váratlan jövevényre. A fegyver csütörtököt mondott, mire a kapitány rántotta elő revolverét és agyonlőtte szerelmesének férjét.

 

Két nap mulva elfogták és a ránehezedő bizonyítékok sulya alatt bevallotta bűnét. Nyolcz órával később letartóztatták a bűnszerző asszonyt is. A szerencsétlen őrnagynak és gyilkos feleségének arczképét mutatjuk be olvasóinknak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schönebeck porosz őrnagy felesége Az allensteini dráma. Schönebeck porosz őrnagy, akit barátja, Göben százados, a minap, Schönebeckné rábeszélésére meggyilkolt
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98