Dtum
Login with Facebookk
1908 | Február

A Szegedi Torna-Egylet kiváló képességű tornász mintacsapata

A Szegedi Torna-Egylet kiváló képességű tornász-mintacsapatát mutatjuk be ma olvasóinknak, mely kitűnő magatartásával méltán kiérdemelte az idei tornászbajnokságban elért II.-ik helyezését.

 

A csapat mintaszerű magatartása és nagyszerű képessége a pontozás eredményéből is kitűnik, mert a BTC. bajnokcsapata csak 3.75 ponttal szorult a II. helyre. A SzTE. csapata által elért pompás eredmény annál dicséretesebb, mert a szűkös viszonyok között, ennek a derék vidéki egyesületnek is csak nagyon nehezen sikerült elsajátítania mindazon alkalmas kellékeket, melyek a versenyzésnél és a tornászatnál általában döntő fontosságuak.

 

 A SzTE. egyik legrégibb magyar tornaegyletünk, mely jelenleg kiváló elnöke, Lövész Antal erélyes és minden áldozatra kész vezetése alatt áll.  A csapat kiképzésében az oroszlánrész Czirner Károlyt illeti, ezt a kitűnő amatőr-művezetőt, aki valóban nagyszerűen kiképezte a gondjaira bízott tornászokat és a bajnokság felettébb nehéz anyagát szakszerűen csiszolgatta. – Czirner a csapatnak előtornásza volt s mellette még 6 derék tornásztársának nevét kell megörökítenünk, ezek: Ökrös Gyula, Herczeg István, Spécz Gyula, dr. Perhács Kálmán, Kálmán Sándor, Blau Ármin. – A Szegedi Torna-Egylet példáján valóban felbuzdulhatnának vidéki tornaegyleteink.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98