Dtum
Login with Facebookk
1908 | Február

Nemzetközi jéghockey-mérkőzések

A BKE. agilis vezetősége páratlan sportszeretettel és szakértelemmel sikerekben gazdag szezonját pompásan változatossá is teszi, ami a társadalom érdeklődését méltán rátereli a korcsolyázósportra. Hazánkban a football-sporton kívül egyetlenegy szabadtéri sportjáték sem tett oly hamar szert népszerűségre és közkedveltségre, mint a BKE. által dicséretes buzgalommal meghonosított jéghockey.


A mult héten itt járt prágai Slavia csapata egyenkint is kiváló játékosokból áll. Rutinosak, gyorsak, de emellett sokkal inkább igénybe is veszik testi erejüket. Feltűnő volt e körülmény, mert az az előtt való héten a BKE. csapata által 14:0 arányban legyőzött bécsi csapat játékában e nüanszot nem tapasztaltunk.


A csapatban a kapus Hamatschek (Seemann) volt a legjobb. Menthetetlennek látszó gólokat védett ki és akárhány kitűnő magyar támadást nagy szerencsével – de tudással is leszerelt. A csatárok – különösen a szélsők – nem voltak olyan jók, mint a BKE. csapatában szereplő Csáky István és Béla grófok, akiknek mesés gyorsasága és technikája valóban bámulatos. A magyar fedezet és a hátvédek sokat dolgoztak, de Fabritius (kapus) munkája nem állt arányban a BKE. tudásával.


A Slavia az első félidő 16., 23., 25. és 28-ik perczében, a BKE. csapata gróf Csáky Béla révén a 30-ik p.-ben érte el a gólokat. Második félidő 15-ik perczében a Slavia, a 21-ik perczben pedig gróf Csáky István lőtt gólt.


A mérkőzést a nagyszerű pályán, mely bámulattal töltötte el a vendégeket, dr. Márkus Jenő vezette, igen nagy szakértelemmel és kitűnő energiával.

 

A 7-es csapatok a következő összeállításban játszottak:

 

Slavia: Hamatschek (Seeman), - Keppler (Kuna), Krummer, - Vindys, – Burianek, Jarkovszky, dr. Jechenthal,

BKE: Fabritius, - Hevesi, Ságody, - gróf Bethlen István, - gróf Csáky Béla, Lauber Dezső, gróf Csáky István.


A mérkőzésen czélszerű ujítást láttunk, melyet különösen a football matcheket rendező illetékes körök figyelmébe ajánlunk. Az esett gólok után rögtön, nagy táblákon jelezték a mérkőzés eredményének állását, ami sok kérdezősködésnek vette elejét és tájékoztatta a későn jövőket a mérkőzés lefolyásáról. Ezt az ujítást bátran átvehetnék – különösen a nagyobb pályákon rendezett footballmérkőzések alkalmából.


Febr. 9. BKE. 3:1 arányban győz a Prager Deutsche Eishockey – Gesellschafl csapata ellen. Vasárnap délelőtt 11 órakor nagyszámban egybegyűlt igen előkelő nézőközönség jelenlétében folyt le ez idén a 3-ik nemzetközi jéghockey-match a városligeti jégpályán. A vendégcsapatot igen jó hírnév előzte meg s az osztrák jéghockey-bajnokságban elért 2-ik helyezése nem is indokolatlan érdeklődést támasztott a prágai csapat szereplése iránt.


A vendégek az első félidő 8-ik perczében érték el a vezető gólt. A magyarok aztán csakis az ellenfél megzavarására fektették a fősulyt, miáltal sikerült is megakadályozniok a PDEG. szívótámadásait. (Félidő 1:0 a PDEG. javára).

 

A szünetben a BKE. kitűnő vezetősége restauráltatta a lucskos játékteret, ami aztán lehetővé tette, hogy a magyar csapat is kifejthette teljes tudását. Tüzes támadások jellemezték a második félidőt. melyekből főleg Bethlen István gróf, Csáky Béla és István grófok vették ki a részüket. Hevesi és Ságady is jól megállták a helyüket és az ellenfél támadásait sikeresen leszerelték.

 

A magyarok e félidő 2-ik, 14-ik és Lauber révén a 29-ik perczben értek el szép gólokat. Végeredmény 3:1 a BKE. javára. A mérkőzést Márkus Jenő dr. nagy körültekintéssel és a csapatok legnagyobb megelégedésre, kitűnően vezette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jéghockey mérkőzés 1908. február 9-én Budapesten a BKE. es a prágai DEG. csapatok között Jelenet a február 9-én a prágai DEG. és a Budapesti KE. között megtartott mérkőzésről Jelenet a prágai DEG. es a Budapesti KE. jéghockey-merkőzéséről
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98