Dtum
Login with Facebookk
1908 | Január

Az első nyilvános jéghockey-mérkőzés

Az első nyilvános jéghockey-mérkőzés ez idén e hó 12-én folyt le a Budapesti Korcsolyázó Egylet városligeti jégpályáján. Mint már a multkori czikkünkben is hírt adtunk, a városligeti jégen mostanában három a játék czéljaira fentartott pályán több csapat tréniroz.

 

E játékot szorgos tréning és gyakorlat nélkül nem is lehet játszani. Mert nemcsak a gyorsaság a fő, hanem a hirtelen megállás, biztos fordulás stb. olyan kellékei e pompás játéknak, melyek tréning nélkül nem sajátíthatók el.

 

Vasárnap dr. Márkus Jenő bíráskodása mellett a BKE. két csapata a MAC. játékosaival kiegészítve mérkőzött.

 

A csapatok összeállítása a következő volt:


BKE. (szürke) : Fabriczis – Czölner, Sárdi, Nagy – Tóth, Rafael, Jankovits – Hausner, Hevesi, Kankovszky, gróf Bethlen István, Haberer.


BKE. – MAC. (fehér): Ambrózy – Reichenhaller II., Horvátovits – br. Pongrácz Bertalan, Ságody, Méray–Horváth – Izsák, Rik, Lauber, Lator, Bánhegyi.


A MAC. csapata sokkal rutinirozottabb játékosokból állván, 5:2 arányban legyőzte a BKE. szürke csapatát (félidő 1:1).

 

E hó 18-án szombaton d. u. 1/4 4 órakor az „Arisztokrata csapat” fog ez idén először mérkőzni a MAC. csapatával. A mérkőzés igen izgalmas lefolyásunak ígérkezik és mindkét csapat legjobb erőit állítja sorompóba, hogy a győzelmet a maga részére biztosítsa.


Az arisztokrata csapatban nem kisebb tehetségű játékosok fognak szerepelni, mint a tavalyi kitűnő kapus báró Atzél Elemérné, aztán Salamon százados, gróf Keglevich Pál, herczeg Odescalchy Zoárd, Andrássy Károly és Manó grófok, Csáky István és Béla grófok, Bethlen István gróf és a legerősebb támadó játékosok egyike Kaas Albert báró.

 

A MAC. csapata Oláh, Pózel és Ságody beállításával is igen megerősödik. Ugy hisszük, hogy e mérkőzés fogja eldönteni, melyik csapatot állítja ki a Budapesti Korcsolyázó Egylet – mint reprezentatív magyar csapatot – az e hó 26-án a városligeti jégen a wieni Training Eisklub kitűnő csapata elleni mérkőzésre. Nagyon örvendetes és dicséretes dolog, hogy az összes játékosok szorgalmas lelkiismeretes tréninget folytatnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98