Dtum
Login with Facebookk
1908 | Június

A tisztek fizetésemelése

Egyik megbizhatónak tartott bécsi ujság értesülése szerint a tiszti fizetések emelésének tárgyalását az 1909. évi katonai költségvetés tárgyalásával kapcsolatosan legközelebb folytatni fogják. Jól értesült politikai körökből jelentik, hogy a két kormány között ebben a dologban fönnálló eltérések már a legcsekélyebbre szálltak le.

A két kormány teljesen egyet ért abban, hogy a legközelebbi delegácziótól már a legközelebbi esztendőre kérni kell a tiszti fizetések fölemelését. A két kormány között való nézeteltérés csupán arra szorítkozik, hogy mely időre kérjék a fizetésemelés megszavazását. 

A magyar kormány hajlandó a fizetésemelést október elsejéig való visszaható erővel megszavaztatni, de ezen az időponton túl semmi szín alatt nem megy. A nézeteltérés határai mindenesetre oly szűkek, hogy a megegyezések körvonalai már határozottan fölismerhetők. Nehézséget csak az a kérdés okoz, vajjon a delegácziókat tavaszra, nyárra vagy őszre hivják-e össze. 

Minthogy most mind a magyar, mind az osztrák törvényhozás huzamosabb ideig a költségvetés tárgyalásával lesz elfoglalva, ennélfogva, hacsak a költségvetés tárgyalását nem akarják megszakítani, a delegácziók június második fele előtt nem ülhetnének össze.

Kormánykörökben az az eszme merült föl, hogy a delegácziókat júniusban hívják össze és ekkor terjesszék elő a tiszti fizetések fölemelésére vonatkozó javaslatokat és a delegácziók megalakulása után őszig halasszák el a tárgyalásukat.

Azt hiszik, hogy az osztrák delegáczió hajlandó volna ezt a megoldási módozatot elfogadni, ha biztosan tudná, hogy a magyar delegáczió őszkor meg fogja szavazni a tiszti fizetések fölemelését bizonyos visszaható erővel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Tüzelés A katonai szki-csapat indulása a hegyről Az 5. hadtest szki-csapatának gyakorlatai
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98