Dtum
Login with Facebookk
1908 | Május

Az automobil-kiállítás

A városligeti Iparcsarnokban, a melynek ajtai az idén még alig zárultak be, volt már érdekesebb, változatosabb és nagyobb terjedelmü kiállitás is, mint az automobiloké, de nagyobb fénynyel még egy kiállitást sem nyitottak meg, mint a nemzetközi automobil-kiállitást.

Mintha a száguldó gépek kizárólag csak a felsőbb tízezernek állnának rendelkezésére, csoportos bemutatójukon ott volt az udvar, ott volt az egész magyar arisztokráczia, ott volt a hadsereg, de ott volt a magyar kereskedelemnek és iparnak legfőbb őre és hűséges segitőtársa is, jelezvén, hogy a korszakos találmánynak hatalmas szerepet szántak a magyar gazdasági élet fejlődésében is.

József királyi herczeg megnyitó beszédének szintén ez volt a legkiemelkedőbb momentuma, de a főváros idegenforgalmának is erős segítője lesz a királyi herczegnek ez a kijelentése, hogy székesfővárosunk magyaros vendégszeretettel fogadja az idetérő idegeneket.

A kiálitásból bemutatjuk azon érdekesebb csoportokat, a melyek iránt ugy a főherczegi pár, mint a szakértő közönség legjobban érdeklődött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A főherczegi pár megérkezésea kiállitás megnyitására Franczia gyártmányok Harmincz utasra berendezett automobil-társaskocsi Német gyártmányok Olasz gyártmányok
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98