Dtum
Login with Facebookk
1908 | Október

A legujabb artista mutatvány

Egy angol artista különös módon okulva annak a régi római hősnek a példájából, a ki a rege szerint gyermekkorában a vállaira vett egy kis borjut, azután mindennap megcselekedte ezt, a míg maga férfivé, a borju pedig hatalmas ökörré nőtt meg.

 

A napról-napra való emelgetés által együtt nőtt a hős ereje az ökör sulyával s így történt, hogy a folytonos gyakorlat folytán meg sem érezte ennek a sulynak a növekedését. Egy arab bölcs monda szerint a mult vetéséből a jövő csépeli ki a gabonát. Az az értelme ennek a mondásnak, hogy mindenből levonhatjuk a tanulságot.

 

Az említett angol artista is okult a római hős példájából s érdekes módon értékesítette az okulását. Volt egy kis kutyája, a melyet be akart tanítani valami artista mutatványra. Sokáig gondolkozott, hogy miféle mutatvány betanítására vesztegesse az idejét. Valami ujat, valami különöset akart mutatni a közönségnek. Végre abban állapodott meg, hogy „erőművészszé” neveli a kutyácskáját.

 

Az erő fokozatos fejlesztése czéljából esztendőkig mindennap egy-egy kicsivel sulyosabb terhet rakott a kutya hátára. Együtt növekedett azután a kutya a teher sulyosodásával s végre bámulatos eredményt mutatott az artista türelme.

 

A kis állat dereka bámulatos módon megerősödött s az artistának egy szép napon különös gondolat ötlött az eszébe. Hátha már őt is megbírná az „erőművész” kutya? Hátha olyan mutatványt végeztethetne vele, a milyet még csakugyan nem láttak az emberek semmiféle komédiában? Azt eszelte ki, hogy majd fejre áll az erős kutya hátán.


Megpróbálta – sikerült! A kis kutya elbírta a nagy terhet. Most azután mindenfelé mutogatja az artista ezt a ritka kutyát. Pillanatnyi fotografia nyomán készült képünkön azt az érdekes jelenetet látjuk, a mikor az artista éppen a feje tetejére áll a kutya hátán. Mindenfelé nagyon megbámulták ezt a ritka mutatványt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98