Dtum
Login with Facebookk
1909 | Április

A Szombathelyi Sport-Egylet dísztornája.

Elmult vasárnap rendezte a Szombathely Sport-Egylet az idei szezonzáró tornaünnepélyét. Az ünnepély programmja nagyon érdekes és változatos volt. A közönség is kezd már érdeklődni a tornaünnepélyek iránt. Ezuttal zsufolásig megtelt a tornacsarnok. A tornaünnepélyen feltünt a tornászok nagy haladása, mely különösen a szabadgyakorlatoknál és a korláton és nyujtón volt észlelhető.


A tornaünnepély délután négy órakor kezdődött. A Hunyady-induló hangjaira 18 ízléses dresszbe öltözött tornász vonult fel s hármas sorokba való felállás után szabadgyakorlatokat végzett fabottal, vezényszó nélkül. A fabotgyakorlatokat a csapat hibátlanul s pontosan, mint egy óramű végezte.

 

A szabadgyakorlatok után hatásos, szép gulát mutatott be a csapat. Ezt követte a minta-csapat tornászás lovon. Ez után tornász-egyveleg volt nyujtón és korláton. A tornászok ügyesen összeállított, szép anyagot mutattak be. Az általános csapattornászás után ismét szépen összeállított gulát csinált a csapat.

 

A versenyek pedig következőképen folytak le:


I. Korlát. 6 versenyző közül első lett Albert István, 2-ik Piller Sándor, 3-ik Kóger János. A tavalyi győztes Albert csak egynegyed ponttal tudta Pillert megelőzni, a ki szorgalmas és komoly munkája folytán a mult év óta nagyon sokat haladt.


II. Nyujtó. 4 versenyző közül 1-ső Piller, 2-ik Albert, 3-ik Jánosy István. Albert egy ponttal maradt Piller mögött. Pillerből komoly munka mellett idővel nagy képességü tornász lesz.


III. Magasugrás. 4 versenyző közül 1-ső Ruzicska Elek, 162 cm., 2-ik Eigner Gábor, 3-ik Wittreich Lajos.


A versenyek befejezése után az egyesület titkára kihírdette az eredményt s kiosztotta a díjakat. A versenybírói tisztet Kemenes Bálint és Divald József tornatanárok és Vass Béla főgimnáziumi tanár nagy szakértelemmel töltötték be. A szépen sikerült tornaünnepély hónapok óta folytatott szorgalmas munkának gyümölcse is annak sikere első sorban Izsó Gábornak, a tornaszakosztály lelkes vezetőjének érdeme, ki fáradságot nem ismerő munkával és nagy ambicióval készítette elő a tornászokat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Olimpiai karikatura R.Ewreyről (USA), a helyből magasugrás bajnokáról, aki első helyét 157,5 cm.-es eredménnyel érte el. Olimpiai karikatúra Porterről (USA), a magasugrás bajnokáról, aki első helyét 190,5 cm.-es eredménnyel érte el
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98