Dtum
Login with Facebookk
1908 | Július

A magyarok első napi szereplése a londoni olympiai játékokon

Hogy magunkról : magyarokról szóljak, előrebocsáthatom, hogy színeink képviselői az első napon sem többet, sem kevesebbet nem produkáltak, mint amennyit tőlük vártunk. Legfeljebb Las-Torres Bélában csalódtunk egy kicsit, illetve tulságosan vérmes reményeket fűztünk az első igazán nagy versenyben való szerepléséhez.


A 400 méteres uszás első futamában Battersby 1 1/2 yarddal legyőzte Las Torrest. Mindjárt meg kell jegyeznünk, hogy a fiatal magyar uszó Battersbyt – noha jelenleg jó formában van – egyenesen taktikai hibából nem verte meg. Las-Torres ugyanis a verseny elején tulságosan elengedte Battersbyt: az utolsó hosszban gyönyörű stilusban – amelyről az angol lapok is elragadtatással írnak – felnyomul az angolhoz, de teljesen behozni már nem tudja.

 

E taktikai hibán kívül károsan hatott reá az a körülmény is, hogy előző napon (vasárnap) délelőtt rendkívül erős 300 métert uszott, amit másnap a karjaiban még nagyon érzett. Mindezt nem mentegetésre hoztuk fel; csupán azért említjük, hogy indokolttá tegyük azt a reményünket, hogy a döntőben helyet fog kapni. Las-Torres ugyanis – mint a leggyorsabb második – indulási jogosultsággal bír a döntőben. (Springfield, Halmay hamburgi legyőzője, aki Taylor után második lett, sokkal rosszabb időt ért el, mint Las-Torres. Springfield ideje ugyanis 5 p. 57 2/5 mp., míg a Las-Torresé 5 p. 52 2/5 mp. !)


Nagy József és Bodor Ödön is szerepeltek már a megnyitás napján. És nem hoztak reánk szégyent. Nagy az 1500 méteres futás egyik előfutamában második lett. A döntőbe csak az előfutamok győztesei kerültek.


Bodor az 1500 méteres síkfutás második előfutamában ötödik lett. Nagyon szépen futott, de tulságosan erős, mondhatjuk a legerősebb előfutamba került. A 800 méteresben jobban meg fogja állani a helyét. Reményt nyújt arra az, hogy a Politechnic Hariers mult szombati versenyén, ahol a 804 1/2 méteres handicapben 25 yardnyi előnynyel harmadik lett és 1 p. 58 mp. volt a tiszta (előnynélküli) ideje.


De ne bocsátkozzunk jóslásokba. Itt most nincs helye az ábrándozásnak, itt a munka szinterén vagyunk. Egy bizonyos: sportsmanjeink idei komoly munkája itt – a munka és a sport klasszikus földjén – meg fogja hozni a maga gyümölcseit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A londoni olimpiai versenyekről. Bodor Ödön, Magyarország egy angol mérföldes bajnoka
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98