Dtum
Login with Facebookk
1909 | December

Hennyei Vilmos dr.

A magyar posta- és táviró-intézmények egyik legkiválóbb férfia: Hennyei Vilmos dr. vezérigazgató, a minap ünnepelte a postaszolgálatban eltöltött sokoldalu munkásságának 25-ik évfordulóját. Nem sablónos évfordulót ünnepelt ez alkalommal a posta, mert Hennyeinek 25 éves tevékenysége egybe esik a magyar posta nagyarányu fejlődésével.

Dr. Hennyei eddigi müködésével beigazolta, hogy nem bürokrata, hanem mindem izében modern közgazdász. Mint egészen fiatal tisztviselő megalkotta a postai belszolgálat terén rendkivül fontos, a csomagok sommás rovatolásának elnevezett rendszert. 

Közremüködése mellett készült az ujabb postatarifa.
Megalkotta a postaküldemények lefoglalására vonatkozó szabályzatot, a mely egy esetleges nemzeti küzdelem esetén a sajtót megvédelmezi a jogosulatlan beavatkozás ellen. Azonkivül több közhasznu reformot teremtett meg.

Sokoldalu hivatalos elfoglaltsága mellett is tevékeny munkásságot fejt a főváros politikai és társadalmi életében; a posta társadalmi mozgalmaiban pedig vezérszerepet játszik.

Különben már születésénél fogva predesztinálva van Hennyei arra a diszes állásra, a melyet betölt. Családja immár három félszázad óta müködik a magyar posta felvirágoztatásán, mert dédatyja, Hager Ernő Frigyes, a XVIII. század derekán kassai, majd budai posta-praefektus, nagyatyja, Hager Mihály, pozsonyi postatiszt 53 évig, atyja, Hager Vilmos, pt. tanácsos az udvari pt. hivatal volt főnöke pedig 56 évig szolgálta a postát, a melynek a Hager-Hennyey család életét szenteli.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98