Dtum
Login with Facebookk
1909 | Június

Albán harczosok bábuzása

Ritkán láttunk még kedvesebb képet. Ha nem fotografiai felvétel nyomán készült volna, talán el sem hinnők, hogy az életből való jelenetet ábrázol. Vad tekintetű, harczedzett albán katonák – bábuznak, mint a kis leányok.

 

Portyázó utjokban szert tettek valahol egy franczia bábura; alkalmasint valamelyik kereskedő hozatta ezt valami afganisztáni ur leánykája számára. A vad albán harczosok, a mikor a kezük közé került a szépen felöltöztetett bábu, csodálatosképen gyermek módjára kezdtek játszani vele.

 

Nagyon megkedvelték az „európai asszonyt” s oda nem adták volna semmiért. Mindenüvé magukkal vitték a skatulyában s a mikor pihenőnapjuk volt, játszani kezdtek vele. Képünk éppen azt a kedves jelenetet ábrázolja, a mikor az egyik afgán harczos kivette a skatulyából a bábut s gyönyörködve nézegeti. Előtte álló társai is részt vesznek a bábozásban, a legmarczonább harczos éppen a bábu ingecskéjét nézegeti. S milyen furcsán fest az ő durva kezében ez a fehér ingecske!

 

Így bábuzgattak a vad albán harczosok, míg végre elolvadt a bábu, mely viaszból készült s nem tudott ellenállni a nap forró sugarainak. Az albán harczosok azt mondták ekkor, hogy megbetegedett és lesoványodott szegényke. Még talán meg is könyezték!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98